Vinkasse no. 77
“VINKASSEN”no. 77
Tema: Sommervine fra Sicilien og Calabrien
“Vinkassen” no. 77 udkommer i uge 32
Denne Vinkasse indeholder vine fra producenten ”Scala”, Calabrien www.cantinascala.it Han producerer dejlige vine på den ældgamle druetype Gaglioppo. Druen er formentlig indført af grækerne 800-700 f. Kr. De gamle grækere brugte vinen til udskænkning til deres olympiske deltagere inden de tog hjem til Grækenland. Denne skik med at skænke vin fremstillet på Gaglioppodruen bruges i dag af den italienske olympiske komité. Gaglioppodruen er velegnet til dyrkning i Calabrien, da den er robust og kan tåle megen sol, varme og tørke.
Desuden vine fra nye producenter fra Sicilien: Baglio Curatolo, Arini, Marsala. Familien har her dyrket vin siden 1875 og den ældste familieejede marsalaproducent på Sicilien. Familiens vinmager Alberto Antonini havde i 10 år inden han flyttede til Sicilien være vinmager hos Antinori, Toscana. Det borger for kvaliteten! TWP – The Wine People er en sammenslutning af mindre vinproducenter fra hele Italien. I denne kasse præsenterer vi vine fra gruppens sicilienproduktion.
Til faste abonnenter – HUSK – ekstra tilbud 77 A skal bestilles særskilt.
Kort fortalt om Vinkasse
Ciró Classico DOC, 2010, Scala, Calabrien. Fremstillet på 100 % Gaglioppo. Meget omhyggelig temperaturstyring under vinificering på ståltanke. Derefter 10-12 måneder på store cementtanke. Rubinrød farve. Kraftig og vedvarende duft af Gaglioppodruer. Velegnet til alle kødretter – både fra ovn, pande og grill.
Ciró Classico Riserva ”Durí”, DOC, 2009, Scala, Calabrien. Fremstillet på 100 % Gaglioppo. Efter gæring kommes vinen 12-16 måneder på cementtanke og derefter 6-12 måneder på barriques. Dyb rubinrød farve og koncentreret og vedvarende duft. Velafbalanceret og harmonisk vin med typiske noter fra Gaglioppodruen (ofte med et let pift af læder og hestestald). Velegnet til alle kraftige kødretter.
Baglio di Luna, IGP, 2012, Baglio, Arini, Sicilien. Vinen er udelukkende produceret på den lokale drue Nero d`Avola. Efter gæring tilbringer vinen 3 måneder på franske egefade. ”Baglio” stammer fra gammel siciliansk dialekt og betyder ”Mændenes hus”. Et sted, hvor småbønder og landarbejdere efter en lang og hård arbejdsdag nød hinandens samvær med et lille glas vin – under ”Luna” – månens skær. Vinen er perfekt ledsager til f. eks. krydrede kødretter, grillmad og modne oste.
Miopasso, IGT, 2011, TWP, Sicilien. 5 stjerner i ”Vinavisen”. Denne Nero d´Avola er virkelig en bemærkelsesværdig vin, hvor brugen af “Ripasso” teknikken – hvor en lille procentdel af vinen fremstilles af soltørrede druer – yderligere styrker de traditionelle karakteristika af denne komplekse og charmerende druesort.
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Nero D´Avola vil være velegnet til medium kraftige kødretter, gerne med masser af krydderier. Også til asiatiske retter vil den være et hit, ligesom til stærke modne oste.
Denatile, IGP, 2012, TWP, Sicilien. En velsmagende rødvin med spræl og liv, der er velegnet til modne oste, kraftige pastaretter og grillet kød med krydret tilbehør. Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader, og vinen kan i sommermånederne med fordel serveres svagt afkølet.
5 stjerner i VinAvisen, der skrev:“En lækker og meget aromatisk rødvin. Smagen holder, hvad duften lover: Modne søde sommerbær – lidt brombær og skovjordbær – og en lang frugtrig eftersmag. En vin med en flot balance mellem sødme og syre”.
BONUSFLASKEN Baglio di Luna, Oak, IGP, 2011. Denne eksklusive vin er fremstillet af Nero d´Avola og Syrah. Lavt høstudbytte, minutiøs vinifikation og 6 måneders fadlagring giver en flot, mørk farve, fin frugt med vanilje tone. Supergod til kraftige kødretter, krydrede grillretter.
3 fl. Ciró Classico 89,- |
267,- |
2 fl. Ciró Classico riserva “Duri” 129,- |
258,- |
1 fl. Baglio di Luna Nero d´Avola 69,- |
69,- |
3 fl. Miopasso 85,- |
255,- |
3 fl. Denatile 59,- |
177,- |
1026,- |
|
Bonusflaske: 1 fl. Baglio di Luna Oak |
125,- |
Kassens værdi: |
1151,- |
Rabat: |
262,- |
Du betaler: |
889,- |
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 77 senest 9. august 2014 – Tlf. 98 98 16 35;
mail: enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres i uge 32 – eller kom forbi når du har lyst. (lukket 6. 7. og 8. august)
Opskrifter på italienske retter vedlægges.
Ved bestilling af både Vinkassen no. 77 og Vinkassen no. 77 A
har du naturligvis 2 lodder ved månedens lodtrækning
om
3 fl. Baglio di Luna Oak – værdi 375 kr.
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen