ENR-Vin
  • Forside
  • Links
    • Producenter
    • Samarbejdspartnere
  • Vrå Vin Laug
  • Smagning
  • Vinkassen
  • Om Vinkassen
  • Tilbud
  • Kontakt
tilbud

Se vores tilbud

vinkasse

Aktuel vinkasse

vinkasse

Smagninger: vin, rom whisky m.m.

Vinkassen no. 103 A

on nov 23, 2018,  Posted In Vinkassen By Erik Rasmussen  /  0 Comment

“VINKASSEN” no. 103 A

TEMA: Topvine fra Det nordlige Italien

HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt

103a

Barolo, DOCG, 2013, Tenute Rocca, Piemonte

Tenuta Roccas Barolo er produceret på Nebbiolo fra de af familiens marker, der ligger perfekt placeret mod sydvest på de stejle skråninger nedenfor vingården. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i minimum to år på fad inden den tappes på flaske. Herefter lagres vinen i endnu et år, inden den forlader kælderen. Det er en robust Barolo af den gammeldags kaliber, som nemt kan gemmes i kælderen i op til tyve år fra høståret. Smagen er ret intens og vedholdende med aromaer af violer, kirsebær, kanel, nelliker, vanilje og læder. Vinen er tør, varm og robust med en kraftig krop og perfekt afstemte tanniner. Den er blød, afbalanceret og med en intens og vedholdende eftersmag. Klassisk og lige efter bogen.

Serveringstemperaturen må ikke overstige 16/18 grader. Det er en vin, som kan klare selv meget kraftige retter. Server den eksempelvis til andesteg eller gammeldags grydestegt oksesteg, fjervildt, hårvildt eller til en god bøf. Den er også velegnet til lam og braiseret kød samt til gode modne oste.

Barbera d`Alba, DOC, 2016, Tenute Rocca, Piemonte

Tenuta Roccas Barbera d ‘Alba er produceret på druer fra familiens egne Barbera-vinmarker, der har en helt unik beliggenhed på en skråning, der er vendt mod sydvest. Under modningen bliver der med håndkraft tyndet ud i druerne for at sikre den optimale kvalitet. Vinifikationen er traditionel, og resultatet er en smuk rubinrød vin med en flot intensitet. I næsen fremstår den frisk, ren og karakteristisk, og der fornemmes aromaer af roser og kirsebær. Smagen er afbalanceret, tør og varm med en god krop samt friske diskrete tanniner og med en meget intens finish.

Serveringstemperaturen må ikke overstige 16/18 grader. Det er en vin, som passer rigtig godt til mange retter med okse- eller kalvekød, fjerkræsvildt eller gode oste. Det er også en lækker frokostvin, som er velegnet til en tallerken med charcuteri. 92 point WineSpectator

Barbaresco, DOCG 2014, Alessandro Rivetto, Piemonte

Alc. 14%. Fremstillet af druesorten Nebbiolo. Minimum 9 mdr. på fad og minimum 26 mdr. lagring i alt. Modne kirsebær, teblade, floralt parfumeret, roser, mineralsk/flint. Gode modnende tanniner, fin syre, feminin, rund og vedholdende smag. Bl.a. velegnet til: Vildt, svampe, en god steak med groft kværnet peber.

Valpolicella Classico Ripasso, DOC, 2015, Terre del Moro, Veneto

En saftig, varm og velsmagende Ripasso, der er produceret efter den helt korrekte Ripasso metode, hvor Valpolicelle-vinen gærer på kvaset af husets Amarone. Et super godt glas vin, der giver mange Amaronevine baghjul. Et virkelig godt køb!
Terre del Moro Ripasso produceres på druerne Corvina (60%), Corvinone (20%) og Rondinella (20%). Efter en nænsom sortering af druerne, presning og gæring lagres vinen indtil februar måned, hvor vinen igen gæres – nu med kvaset fra Amarone produktionen. Dermed opnår vinen en rigere farve, og der udtrækkes mere aroma, og alkoholen øges. Herefter lægges vinen igen til lagring, denne gang i 12 måneder på små franske egefade (barriques), og endnu 6 måneder på flaske, inden den forlader kælderen. Resultatet er en ualmindelig velsmagende Ripasso, med varme og kraft. Farven er flot rubinrød. Der stiger en lækker mandelagtig aroma op af glasset, som virkelig giver appetit på at smage vinen i store mundfulde.

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til gode kraftige kødretter. Den kan også anvendes til gode modne oste. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og oplevelsen bliver endnu bedre, hvis vinen står på karaffel i 1-2 timer før servering. Terre del Moro skabes af den vinpassionerede Veneto-familie Arduini, der har en lang tradition for produktion af regionens klassiske vine.

1 fl. Barolo 349,- 349,-
2 fl. Barbera d`Alba 129,- 258,-
1 fl. Barbaresco 260,- 260,-
2 fl. Ripasso 139,- 278,-
I alt 1.145,-
Bonusflaske: 1 fl. Miopasso, Nero d`Avola 229,-

Du betaler:

916,-

Ved køb af Vinkassen no. 103 A får du ét lod

Ved køb af Vinkassen no. 103 + 103 A + 103 B får du tre lodder i månedens lodtrækning om:

1 Gavekort. Værdi 250,-

Vinkasserne er klar til afhentning fra 3.12. – eller leveres i uge 49
Tlf. 21783592 E mail: enr-vin@post.tele.dk

Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.


Erik Rasmussen

Vinkassen no. 103 B
Vinkassen no. 103

Seneste vinkasser

  • Vinkassen no. 129
    Vinkassen no. 129
    March 25th, 2023
  • Vinkassen no. 129 A
    Vinkassen no. 129 A
    March 25th, 2023
  • Vinkassen no. 129 B
    Vinkassen no. 129 B
    March 25th, 2023
  • Vinkassen no. 129 C
    Vinkassen no. 129 C
    March 25th, 2023

Aktuelle tilbud

  • Tilbud til Samlere og Velhavere

    ...

  • Tilbud – Cotes du Rhone
    Tilbud - Cotes du Rhone

    ...

  • Ginbølgen har langt om længe ramt Vraa
    Ginbølgen har langt om længe ramt Vraa

    ...

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev.

Så får du tilbud om gode køb, spændende smagninger og andre nyheder. Helt uforpligtende!

Send en mail til:
enr-vin@post.tele.dk

Top

ENR-Vin

  • Birte og Erik N. Rasmussen
  • Møllevej 6
  • 9760 Vrå
  • 98 98 16 35
  • enr-vin@post.tele.dk
  • Se vores persondatapolitik

    Her bor vi

    © ENR-Vin | Møllevej 6, 9760 Vrå | Tlf/fax 98 98 16 35 | enr-vin@post.tele.dk