Vinkassen no. 108
Vinkassen no. 108
Tema: 100 % fransk
Vi vil gerne slå et slag for fransk vin. Da vi for 24 år siden begyndte at overveje import af vin, skulle det være fransk. Så kom atomprøvesprængningerne – og fransk vin forsvandt næsten fra markedet. Samtidig flyttede vores datter til Firenze. Efter et besøg hos hende med masser af godt italiensk vin, var vi fortabte.
De senere år har Frankrig genvundet en del af markedet, og en hel række gode franske vine til fornuftige priser er dukket op. De præsenterede vine i denne Vinkassen no. 108, har alle fået flotte anmeldelser – men, smag selv!
Sirius, 2015, Sichel Bordeaux
En superlækker kvalitetsvin produceret på en kombination af Sauvignon Blanc og Semillon. Vinen er på samme tid frisk og sprød samt fed og cremet. De to druetyper Sauvignon Blanc og Semillon vinificeres særskilt og begge modnes på egetræsfade, hvor vinen får lov at ligge i en periode på kvaset for at udtrække yderligere aromaer til vinen.
Temperaturen bør ikke overstige 8-9 gr. Kan med stor fordel anvendes til mange forskellige fiske- og skaldyrsretter.
SIRIUS, 2014 , Sichel, Bordeaux
SIRIUS er en topklasse Bordeaux, der er produceret på de klassiske druer Merlot og Cabernet Sauvignon. Smagen er saftig og fyldig med masser af krydderier og solbærtoner. En vin med god power og kraft.
Familienavnet “Sichel” er blevet synonym for kvalitetsvine fra Bordeaux. Den velrespekterede familie er partejer i én af verdens mest kendte og ansete ejendomme, nemlig ingen ringere end selveste Château Palmer i Margaux. Endvidere ejer familien Château Angludet i Margaux. Og det er det selvsamme winemaker-team, som hvert år producerer SIRIUS, der virkelig er familiens ʺvalue for money-Bordeauxʺ. Se evt. mere på www.sichel.fr.
Vinen er resultatet af en benhård sortering af de høstede druer. Produktionen er traditionel, og vinen lagres i 12 måneder på franske egefade. Vinen har i denne årgang fået Guldmedalje bl.a. ved Concoures Général Agricole i Paris.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 19 grader. Vinen er velegnet til de fleste gode kødretter med ikke for krydret tilbehør. SIRIUS kan også nydes som et dejligt glas rødvin uden at man nødvendigvis serverer den til mad. Den kan nemt stå alene som et godt glas i utide.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk der skrev:
“I smagen oplagt en Bordeaux-rødvin med ren frugt og en saftig tørhed. Vinen er lavet i god “højre bred-stil” på druerne Merlot (60%) og Cabernet Sauvignon (40%)”.
Château Breillan, 2014, Haut Medoc
Er produceret på 90 % Merlot og 10 % Cabernet France. Denne blanding giver en dejlig bød vin – med lidt bid fra Cabernet Franc. Denne lidt usædvanlige blanding fra området – Blanquefort – er med til at gøre vinen drikkevenlig og giver masser af frugt (solbær, blomme…).
Velegnet til grillet kød og ikke for kraftige oste. Vinen er kælderlagret to til tre år før salg. Igen har Sichel familien sat sit præg på vinen. Slottet stammer fra det 14 – århundrede og siges at være et besøg værd.
Château Grand Dignitaire, 2013, Gadagne, Côtes du Rhône Villages
Château Grand Dignitaire, 2013, Gadagne, Côtes du Rhône Villages
Châteauneuf-de-Gadagne er byen, som lægger navn til den allernyeste appellation i Rhône. Området har længe været kendt for at producere helt ekstraordinært gode rødvine. Og belønningen er egen appellation: Gadagne.
Vinområdet Gadagne er beliggende på et plateau i over 100 meters højde mellem bakkedragene på dørtrinet til Avignon. Her har der siden de tidligste tider været produceret vin. De gamle vinstokke, som er Grenache, Syrah, Cinsault, Carignan og Mouvèdre, står i en undergrund af kalkholdig jord, der er dækket af små glatte sten.
Château Grand Dignitaire produceres helt traditionelt. Det er en mørk og dyb lilla vin med en kraftig og aromatisk aroma af læder, krydderier, solbær og blåbær. Smagen er kraftig og fyldig med masser af tanniner og moden frugt. Vinen har en dejlig lang og varmende eftersmag.
Serverings-TIPS: Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til kraftige og også krydrede kødretter såsom vildt, andesteg, flæskesteg eller en god oksesteg med kraftigt tilbehør. Den er også glimrende at servere til meget stærke og kraftige oste.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk der skrev:
ʺEn af de bedste – en fremragende og lækker vin med blød frugt, fin krydring, syre og sødme. Alt i fornem balanceʺ.
Château de Peyguerol, 2015, Costières de Nîmes
Château de Peyguerol blev en overlegen vinder af magasinet Smag og Behags store smagningen af årstidens vine.
Testvinder i Smag og Behag, der skrev:
“Ungdommelig og åben frugtighed med nogle smågrønne, urtede toner a la tidsel og græs, men også en aromatisk dybde, der forstærkes af mundens fine frugt og en flot eftersmag af bitre kirsebær. Rigtig god og enormt bredspektret allroundvin til mørkt kød, fx klassisk lammekølle, eller til kraftige grøntsagsretter, hvis du serverer vinen en smule køligt (15-16 grader). Imponerende pris!”
Vinområdet Costières de Nîmes er den sydvestlige appellation, der i en blød bue afslutter den sydlige ende af Rhônedalen. Her produceres en række rødvine der virkelig kan betegnes som “value for money”. Igennem det seneste årti har produktionen været stødt stigende, og det har kvaliteten også været hos flere af områdets producenter. Markerne på Château de Peyguerol er beplantet med de traditionelle druer for Rhône, nemlig Syrah og Grenache.
Château de Peyguerol er et mønstereksempel på en vin fra Nîmes, hvor der IKKE er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Den burde faktisk koste lidt mere.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev:
“Elegant og meget lækker rødvin – en rigtig god, ret let og harmonisk Rhônevin med en ren og frisk saft og fint krydderi. En vin til lettere kødretter. Prisen er rimelig. Den gav den femte stjerne”.
BONUSFLASKEN: Pinot Noir, 2017, Nic Rager
Nicolas Rager er en veluddannet winemaker, der trods sin unge alder har en hel del erfaring fra vinmarkerne rundt omkring i Europa. Han har en helt speciel forkærlighed for Pinot Noir, og med denne vin rammer han en meget lækker og frugtrig stil, hvor lagringen på eg også slår igennem med skønne vaniljeagtige toner.
Velegnet til næsten alle kødretter – and, okse, kalv…og gode oste.
2 fl. Sirius Blanc 90,- | 180,- |
1 fl. Sirius Rouge 99,- | 99,- |
3 fl. Breillan Haute Medoc 99,- | 287,- |
2 fl. Grand Dignitare 110 | 220,- |
4 fl. Chateau Peyguerol Cotes du Nimes 75,- | 300,- |
Bonusflasken: 1 fl. Pinot Noir | 119,- |
Kassens værdi: | 1.215,- |
Rabat: | 316,- |
Du betaler | 899,- |
Ved køb af Vinkassen no. 108 deltager du i lodtrækningen om 1 stk. GAVEKORT VÆRDI 250 kr.
Det samme gælder naturligvis også ved køb af Vinkassen no. 108 A og Vinkassen no. 108 B – et lod for hver kasse, du køber
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 108 senest 6/10. – tlf. +45 21783592; mail: enr-vin@post.tele.dk
Kassen er klar til afhentning/levering i uge 41
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen