Vinkassen no. 109 A
Vinkassen no.1 109 A
TEMA: Topvine til jul og nytår
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt

Årets Julevin 2019. Ripasso Valpolicella Classico, DOC 2017, Cantina Valpolicella, Negrar, Veneto, Italien
Denne lækre Ripasso produceres ved at hælde Valpolicella rødvin over kvaset fra vingårdens produktion af Amarone og Recioto. Da kvaset stadig indeholder en del sukker, startes gæringen således igen, og dermed øges alkoholen og der udtrækkes endnu flere gode aromastoffer.
Drueindholdet er Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne høstes med håndkraft. De vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund. Vinen lagres efterfølgende på en kombination af små og store egetræsfade inden den tappes på flaske.
En meget velsmagende Ripasso, med varme og kraft. Farven er flot rubinrød. Der stiger en lækker mandelagtig aroma op af glasset, som virkelig giver appetit på at smage vinen i store mundfulde.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader.
Vinen er som skabt til gode kraftige kødretter, herunder julens gode klassiske retter som ande- og flæskesteg. Den kan også anvendes til gode modne oste.
Vinen bør iltes efter åbning a f flasken. Hæld den på en karaffel og lad den stå i 2 timer før servering.
Amarone, Valpolicella Classico, DOC 2015, Terre del Moro, Veneto, Italien. Terre del Moro
Skabt af den vinpassionerede Veneto-familie Arduini, der har en lang tradition for produktion af regionens klassiske vine. Er produceret i den populære og holdbare stil, som giver en saftig, svesket og let sødlig Amarone.
Vinen har en lækker lang og vedholdende eftersmag. Smagen er varm og intens med en krydret tone af kirsebær, svesker og blommer. En stor vinoplevelse. Drueindholdet er Corvina (60%), Corvinone (20%), Rondinella (15%) og Molinara (5%) der håndhøstes og lægges til tørre i ca. 4 måneder i små åbne trækasser. En proces, hvor smagsstoffer og sukkerindhold koncentreres.
I januar måned foretages en nænsom sortering og efterfølgende presningen af de tørrede druer. “Maceration” foregår over 35 dage og efterfølgende gæres vinen ved en kontrolleret temperatur. Efter vinifikationen lagres vinen i 12 måneder på små franske egefade (barriques), og efterfølgende endnu 10-12 måneder på flaske inden vinen forlader kælderen.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til de mest kraftige kødretter, f.eks. haresteg, flæskesteg eller andesteg. Kan også anvendes som hyggevin eller til gode modne oste, Gorgonzola. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og oplevelsen bliver endnu bedre, hvis vinen står på karaffel i 1-2 timer før servering.
Pinotage, Bushvine, 2017, Lievland, Paarl, Sydafrika
Sydafrikas signaturdrue. En ny sort, der blev frembragt ved universitetet i Stellenbosch i 1925, hvor professor Perold krydsede Pinot Noir med Cinsault, der på det tidspunkt var kendt under navnet Hermitage.
De første større beplantninger kom i 1943, og i 1961 markedsførtes den første vin under navnet Pinotage Pinotage sætter knop relativt tidligt og modner ligeså. Den sætter små druer med tykke skaller og yder rimeligt.
God kvalitet kommer først fra ældre stokke og kræver reduktion af udbyttet. Disse besværlige træk til trods spreder Pinotage sig fra Sydafrika: I dag findes den også i mindre mængder i Australien, Brasilien, Californien og på New Zealand. Flot og elegant Pinotage fra Lievland Estate, der i mange år blev anset for en af de bedste vingårde i Afrika.
WineEnthisiast kårede denne vin som redaktionens favorit og Skrev: “This is ripe and fruit-forward upfront, with abundant aromas of brambly berry and cherry that are partnered with delicate scents of violet and baking spice. The texture is smooth as silk, with medium acidity and fine tannins that are soft yet lend ample structure to the palate. It’s pristine and laser focused, with great purity and a fresh red-berry flavor that endures on the finish.”
Hoveddelen af vinen består af Pinotage, der er, men for at give vinen mere fylde og karakter, har man blendet 9% Cinsault, 3% Syrah og 3 Procent Touriga National ind i vinen.
Pinotage druerne kommer fra gamle vinstokke der blev plantet i 1995. Disse giver et lavt udbytte, men druer med en flot koncentration i smagen. For at bevare syre og friskhed i druerne, har man høstet tidligt om morgenen i februar, inden solen står højt på himlen og brænder syren i de plukkede druer af. Koldgøring. Lagres 13 måneder på egetræsfade. Resultatet er en gennemført fantastisk vin, med et væld af smagsnuancer.
Duften kommer flot og tydeligt op af glasset, med tydelige noter af hindbær og mørke kirsebær. Smagen er fyldig og behagelig, med masser af bær(kirsebær, hindbær og lidt solbær), sammen med lette noter af vanilje og tobak. En fantastisk flor Pinotage, der bør nydes til kraftige kødretter.
Om producenten
Denne dejlige gård ligger i Paarl, en af Sydafrikas 2 bedste vin kommuner. For 20-30 år siden, regnede man Lievland gården for en af de bedste i Sydafrika. Men gården fik lov og forfalde og man fik ikke passet vinmarkerne, med den omhu man skal, for at levere absolut topkvalitet.
Nye kræfter måtte til og man solgte gården til 3 unge mænd for et par år siden. De har nu med stor omhu rettet op på både marker og vinkælder, og levere her et lille mesterstykke af en vin.
Pinot Noir, 2017, Nic Rager, Castillon-du-Gard, Frankrig
Pinot Noir vine kommer i mange afskygninger. De mest berømte kommer fra Bourgogne i Nordfrankrig. Her laver man nogen af verdens bedste vine på denne drue. Desværre ofte til alt for høj en pris. Men i Languedoc i Sydfrankrig, producere man også meget flotte vine på druen, uden at de dog koster en formue. Denne vin er et fremragende eksempel på netop dette.
”Noter af lyse røde bær som jordbær og kirsebær i smagen og lyse krydderier og sommerblomst i duften. Middel syre/tannin niveau. En lækker saftig og blød vin.”
Nicolas Rager er en veluddannet winemaker, der trods sin unge alder har en hel del erfaring fra vinmarkerne rundt omkring i Europa. Han har en helt speciel forkærlighed for Pinot Noir, og med denne vin rammer han en meget lækker og frugtrig stil, hvor lagringen på eg også slår igennem med skønne vaniljeagtige toner.
1 fl. Amarone 258,- | 258,- |
2 fl. Ripasso 115,- | 230,- |
2 fl. Pinotage 110,- | 220,- |
2 fl. Pinot Noir 118,- | 236,- |
Kassens samlede værdi | 944,- |
Rabat: | 169,- |
Du betaler | 775,- |
Ved køb af Vinkassen no. 109 A får du ét lod
Ved køb af Vinkassen no. 109 + 109 A + 109 B får du
tre lodder i månedens lodtrækning om:
1 Gavekort. Værdi 250,-
Kassen leveres i uge 49 – eller kom forbi, kasserne er klar fra mandag 25.11.
Julen nærmer sig – skal der være vingaver til vennerne – kollegerne – ansatte – ………, så er det tid at bestille.
Julemarked i Uhrenholdts Gård. 30. nov. kl. 11 – 17
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.