Vinkassen no. 109
Vinkassen no. 109
Julevine
MÅNEDENS LODTRÆKNING: Blandt alle, der køber vinkasse no. 109, 109 A og/eller 109 B trækkes der lod om et gavekort. Værdi 250 kr.
Vinkassen denne gang består af vine (naturligvis nye årgange), som smagepanelet tidligere år har valgt – plus selvfølgelig dette års Julevine og andre vine – udvalgt til den forestående højtid.
Traditionen tro var mange mødt op for at medvirke til kåringen af Årets Julevine. Som sædvanlig havde vi en hyggelig aften – i år med smagning af 8 forskellige vine plus 1 rom.
Årets Julevin 2019 Miopasso Primitivo, IGP, 2017/18, TWP, Apulien. Miopasso Primitivo
Italiens “støvlehæl” Puglia (eller Apulien) er en sommer med megen sol og høje temperaturer. Her stortrives Primitivo, der er hele drueindholdet i denne vin. Vinen er den perfekte kombination af lokal tradition og moderne vinfremstilling.
Vinen er robust men på samme tid glat og silkeblød. Rig på frugt, med en masse krydrede toner. Miopasso Primitivo har en overflod af modne, mørke bærsmag og en lang, varm og vedholdende eftersmag. I duften fornemmes svesker, peber og brombær.
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Primitivo er det perfekte akkompagnement til kødfulde pastaretter, retter med lyst kød, grillet kød og grønsagsretter samt milde bløde oste.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev; “Vellavet rødvin med rygrad og god frugt. Dertil en lille sødme og et bitte bid, der gør den god til mad
Årets Julevin 2018 (under 100 kr.) Integro Negroamaro, IGP, 2016, TWP, Apulien.
Økologisk vin. Vinen har en flot intens rød farve, med lilla nuancer. I næsen er vinen kraftig og frugtrig og leder tankerne hen mod hindbær og jordbær. I munden fremstår vinen fyldig, velafbalanceret og med en god og lang eftersmag. Bør serveres ved 16-18°C til julens gode kødretter og vildt.
5 af 5 stjerner i VinAvisen der skrev: “En lækker og elegant rødvin på økologisk dyrkede duer. De kan noget nede på støvlehælen med frugt, fin krydring, sødme og charme! I denne vin møder vi noter af solbær, blåbær, kirsebær og peber”.
Årets Julevin 2004. Bersamino, 2015, DOC, Garda Classico, Bottarelli, Lombardiet.
Vinen er fremstillet af 100 % Marzimenodruer. Denne drue er meget mørk og aromatisk og giver en fantastisk velsmagende og velduftende vin. God til dansk vinter/festmad.
Chianti Santa Caterina, 2015, DOCG, Castelvecchio
Produceret på 90 % Sangiovese og 10 % Canaiolo. Efter ændring af DOCG-bestemmelserne i 2002 behøver der ikke mere at være forskellige druer inkl. hvidvinsdruen Trebbiano i Chianti DOCG.
For at ”styre” Sangiovesedruen har Santa Caterina været 7 mdr. i barriques. Fremstår med en varm, blød farve, begyndende tropefrugt. I munden har den fylde, frugt og en typisk let krydret eftersmag. Velegnet til alle kødretter og ost. Serveres v. 18 gr.
Vallegre Tinto (rødvin), DOC, 2014, Douro, Vista Alegre, Portugal
Er fremstillet på de traditionelle portvinsdruer – Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz og Sousao. Denne vin kombinerer Douros tradition med den moderne vinstil, hvor frugt og aromaer træder tydeligt frem. Producenten foreslår, at den skal nydes kølig ca. 15 gr. Fin til alle kødretter.
Årets Julevin 2018 (over 100 kr.) Zinfandel Reserve, 2014, Wollridge, Lodi, Californien
En meget lækker og velsmagende Zinfandel fra Lodiregionen i Californien. Vinen er mørk, fed, tæt og koncentreret med et dejligt lille aftryk fra fadlagringen med skønne toner af vanilje. Californiens vinstolthed er uden sammenligning Zinfandel druen.
Og regionen Lodi i Central Valley betragter sig selv som hovedstaden for Zinfandel. Der produceres da også omkring 40% af den bedste californiske Zinfandel i Lodi – heraf mange på “old vines” – så der er noget om snakken. Nogle af vinstokkene i regionen kan dateres helt tilbage til 1880’erne.
Wollridge Zinfandel Reserve produceres på druer fra én af de bedste og mest anerkendte vingårde i Lodi, som hvert år frasælger en del af produktionen under synonymet “Wollridge”.
Vinen har gennemgået en vinifikation på topmoderne udstyr, og det er udelukkende druer fra gamle vinstokke, der har været anvendt. Wollridge lagres på amerikanske egefade i en periode på 6 måneder, inden vinen afskibes og tappes på flaske.
Det er ZIN i den bedste udgave af “value for money”.
Serverings-TIPS: Serveringtemperaturen bør ligge mellem 16-18 grader. Wollridge Zinfandel er velegnet til retter med rødt oksekød, lam, kraftige og let krydrede kødretter som andesteg, flæskesteg. Den er også anvendelig til gode oste, herunder kraftige blåskimmeloste.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev: “Vellavet og meget dejlig rødvin med en bred smag, der fylder munden. Der er blød frugt, eukalyptus, laurbær, lavendler … smagepanelet var på vild jagt efter noter. Nogle af dem skal nok være rigtige!”.
3 fl. Miopasso Primitivo 85,- | 255,- |
3 fl. Integro Negroamaro 89,- | 267,- |
2 fl. Bersamino 89,- | 178,- |
2 fl. Santa Caterina 89,- | 178,- |
2 fl. Vista Allegre 79,- | 158,- |
Bonusflaske 1 fl. Zinfandel Res | 109,- |
Kassens samlede værdi | 1.145,- |
Rabat: | 229,- |
Du betaler | 916,- |
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 109 senest 1.12 på tlf. 98981635 eller mail: enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres i uge 49 – eller kom forbi, kasserne er klar fra mandag 25.11.
Julen nærmer sig – skal der være vingaver til vennerne – kollegerne – ansatte – ………, så er det tid at bestille.
Julemarked i Uhrenholdts Gård. 30. nov. kl. 11 – 17
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen