ENR-Vin
  • Forside
  • Links
    • Producenter
    • Samarbejdspartnere
  • Vrå Vin Laug
  • Smagning
  • Vinkassen
  • Om Vinkassen
  • Tilbud
  • Kontakt
tilbud

Se vores tilbud

vinkasse

Aktuel vinkasse

vinkasse

Smagninger: vin, rom whisky m.m.

Vinkassen no. 112

on maj 20, 2020,  Posted In Vinkassen By Erik Rasmussen  /  0 Comment

Vinkassen no. 112

TEMA: Vine fra hele Italien – Piemonte, Lombardiet, Abruzzo, Marche, Toscana, Sardinien og Sicilien

Vinkasse no. 112

De 13 flasker i denne måned er fordelt på:

Bersamino, 2015, DOC, Garda Classico, Bottarelli, Lombardiet.

Vinen er fremstillet af 100 % Marzimenodruer. Denne drue er meget mørk og aromatisk og giver en fantastisk velsmagende og velduftende vin. God til dansk grill/festmad.

Chianti Santa Caterina, 2017, DOCG, Castelvecchio. Økologisk.

Produceret på 90 % Sangiovese og 10 % Canaiolo. Efter ændring af DOCG-bestemmelserne i 2002 behøver der ikke mere at være forskellige druer inkl. hvidvinsdruen Trebbiano i Chianti DOCG. For at ”styre” Sangiovesedruen har Santa Caterina været 7 mdr. i barriques. Fremstår med en varm, blød farve, begyndende tropefrugt. I munden har den fylde, frugt og en typisk let krydret eftersmag.  Velegnet til alle kødretter og ost.

Serveres v. 18 gr

Montepulciano d`Abruzzo, DOC, 2018, Collemorino, Barba, Abruzzo.

Markerne er beliggende 50-250m over havet. Vinstokkene har en alder på 5-15 år, dyrkes på en jordbund af sand og alluviale aflejringer. Vinen er mørk, dufter af røde frugter. Denne vin er en af ni forskellige vinificeringer og udgør hovedparten af en årlig produktion på ca. 1,2 millioner flasker.

Ny Vin! Cannonau di Sardegna DOC, 2018 Sella & Mosca, Sardinien.

Er en signaturvin fra Sella & Mosca. Cannonau er en druesort, der næsten er blevet et symbol for Sardinien. Cannonau er absolut en af kronjuvelerne hos Sella & Mosca.

Druerne vokser i de varme og sandede jorde i Alghero-regionen. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i 8 måneder, hvoraf en stor del på store egetræsfade.

Resultatet er en vin med intensitet og varme. I næsen fornemmes delikate blomstertoner og modne frugtnoter med de mere klassiske aromaer fra middelhavsvegetationen. Det er en blandet og indbydende buket af violer, roser, kirsebær og ribs samt en elegant nuance af krydderier. I munden er vinen fyldig, robust, varm og generøs, men alligevel velafbalanceret, frisk og dyb. Afslutningen er vedholdende med en silkeagtig struktur.

Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Det er en vin, som passer rigtig godt til mange retter med okse- eller kalvekød, fjerkræ, vildt eller milde oste. Server den også som en frokostvin. Den er velegnet til en tallerken med charcuteri.

Miopasso, Nero `d Avola IGP, 17/18, TWP, Sicilien. 5 stjerner i ”Vinavisen”.

Denne Nero d´Avola er virkelig en bemærkelsesværdig vin, hvor brugen af “Ripasso” teknikken – hvor en lille procentdel af vinen fremstilles af soltørrede druer – yderligere styrker de traditionelle karakteristika af denne komplekse og charmerende druesort.

Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Nero D’Avola vil være velegnet til medium kraftige kødretter, gerne med masser af krydderier. Også til asiatiske retter vil den være et hit, ligeså til stærke modne oste.

Bonusflasken: Tenuta Roccas Barbera d ‘Alba, DOC 2016, Piemonte

Er produceret på druer fra familiens egne Barbera-vinmarker, der har en helt unik beliggenhed på en skråning, der er vendt mod sydvest. Under modningen bliver der med håndkraft tyndet ud i druerne for at sikre en optimale kvalitet. Vinifikationen er traditionel, og resultatet er en smuk rubinrød vin med en flot intensitet. I næsen fremstår den frisk, ren og karakteristisk, og der fornemmes aromaer af roser og kirsebær.

Smagen er afbalanceret, tør og varm med en god krop samt friske diskrete tanniner og med en meget intens finish. Serveringstemperaturen må ikke overstige 16/18 grader. Det er en vin, som passer rigtig godt til mange retter med okse- eller kalvekød, fjerkræsvildt eller gode oste. Det er også en lækker frokostvin, som er velegnet til en tallerken med charcuteri.

2 fl. Santa Caterina, Chianti 89,-178,-
2 fl. Santa Caterina, Chianti 89,-178,-
3 fl.Barba, Montepulciano 69,-207,-
2 fl. Cannonau 99,-198,-
3 fl Miopasso 85,-255,-
I alt1.016,-
Bonusflasken: 1 fl Barbera d`Alba135,-
Kassens samlede værdi1.151,-
Rabat:271,-
Du betaler:
880,-

Ved køb af Vinkassen no. 112 får du ét lod
Ved køb af Vinkassen no. 112 + 112 A + 112 B får du
tre lodder i månedens lodtrækning om:
1 Gavekort. Værdi 250,-

Vinkasserne er klar til afhentning fra 30.05.2020
Leveres i uge 24.
Afbestilling af Vinkassen no. 112 senest d. 07.06.2020

Tlf. 21783592 E mail: enr-vin@post.tele.dk

Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.


Erik Rasmussen

Vinkassen no. 112 A
Vinkassen no. 113 A

Seneste vinkasser

  • Vinkassen no. 116
    Vinkassen no. 116
    January 30th, 2021
  • Vinkassen no. 116 A
    Vinkassen no. 116 A
    January 30th, 2021
  • Vinkassen no. 116 B
    Vinkassen no. 116 B
    January 30th, 2021

Aktuelle tilbud

  • Tilbud til Samlere og Velhavere

    ...

  • Tilbud – Cotes du Rhone
    Tilbud - Cotes du Rhone

    ...

  • Ginbølgen har langt om længe ramt Vraa
    Ginbølgen har langt om længe ramt Vraa

    ...

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev.

Så får du tilbud om gode køb, spændende smagninger og andre nyheder. Helt uforpligtende!

Send en mail til:
enr-vin@post.tele.dk

Top

ENR-Vin

  • Birte og Erik N. Rasmussen
  • Møllevej 6
  • 9760 Vrå
  • 98 98 16 35
  • enr-vin@post.tele.dk
  • Se vores persondatapolitik

    Her bor vi

    © ENR-Vin | Møllevej 6, 9760 Vrå | Tlf/fax 98 98 16 35 | enr-vin@post.tele.dk