Vinkassen no. 115 A
Vinkassen no. 115 A
TEMA: Topvine til jul og nytår
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt
Châteauneuf Du Pape, AOP, 2015, Pierre Vidal, Frankrig.
Pierre Vidal er uddannet i Bourgogne, men flyttede til Châteauneuf-du-Pape for 10 år siden sammen med sin kone for at udleve sin store drøm om at producere sine egne vine. Han udvælger selv de enkelte parceller og har hånd om hvert enkelt lille skridt fra mark til flaske…Fremtidens mand i Rhônedalen!
En temperamentsfuld vin, der har det hele, mokka, peber, sorte frugter, vanilje og en fantastisk lækker fyldig eftersmag! Den er produceret på 70% Grenache, 15% Syrah og 15% Mourvedre, der er håndhøstet og har gennemgået dobbelt sortering. Druerne kommer fra 7 forskellige parceller i området, som Pierre Vidal har adgang til. Druerne fra hver parcel er vinificeret særskilt, hvorefter de er lagt på fad (228L) af fransk eg i 18 måneder. Vinen tappes derefter ufiltreret for at få det mest optimale udtryk i oplevelsen. En temperamentsfuld vin, der har det hele, mokka, peber, sorte frugter i næsen, der munder ud i en frugtrig mundfuld af røde bær, lakrids og et let strejf af vanilje. En stor og flot vin!
Servér vinen ved 16-17 grader til julemad, langtidsstegt lam, kraftige simreretter, store bøffer eller gode modne oste.
Amarone Della Valpolicella Classico, DOCG, 2016/2017, Cantina Valpolicella Negrar, Italien.
En rigtig klassisk Amarone fra det hæderkronede kooperativ. Vinen produceres helt klassisk for en god Amarone ved at druerne lægges til tørre. Denne proces, som kaldes ”Appassimento”, forgår på vingården under temperaturregulerede forhold i en periode på omkring 120 dage. I den periode fordamper henved 40% af væskeindholdet i druerne, og sukkeret koncentreres samtidig med at der udvikles nogle anderledes aromakomponenter end i de helt friske druer. I midten af januar måned presses og gæres druerne, som er Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne høstes typisk i den sidste uge af september. Høsten foregår med håndkraft. Druerne vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund. Vinen lagres i omkring halvandet år på delvist små barriques af fransk eg og på store 3.000 liters egefade og yderligere et halvt til et helt år på flaske inden den kommer ud fra vingårdens kælder.
Vinen har en flot dybrød farve. I næsen fornemmes en krydret aroma præget af søde frugter, mørke bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede noter. Smagen er meget fyldig og krydret. Det er en vin med stor krop og længde i smagen samt den karakteristiske lille antydning af bitterhed i afslutningen.
Serveringstemperaturen må ikke overstige 18 grader. Det er en rigtig god ledsager til vildt, kraftige kødretter og stærke modne ost. Sørg for at åbne vinen et par timer før serveringen, og hæld den gerne på en karaffel.
Årets Julevin 2019Ripasso Valpolicella Classico, DOC 2017, Cantina Valpolicella, Negrar, Veneto, Italien
Denne lækre Ripasso produceres ved at hælde Valpolicella rødvin over kvaset fra vingårdens produktion af Amarone og Recioto. Da kvaset stadig indeholder en del sukker, startes gæringen således igen, og dermed øges alkoholen og der udtrækkes endnu flere gode aromastoffer.
Drueindholdet er Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne høstes med håndkraft. De vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund. Vinen lagres efterfølgende på en kombination af små og store egetræsfade inden den tappes på flaske.
En meget velsmagende Ripasso, med varme og kraft. Farven er flot rubinrød. Der stiger en lækker mandelagtig aroma op af glasset, som virkelig giver appetit på at smage vinen i store mundfulde.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er som skabt til gode kraftige kødretter, herunder julens gode klassiske retter som ande- og flæskesteg. Den kan også anvendes til gode modne oste. Vinen bør iltes efter åbning a f flasken. Hæld den på en karaffel og lad den stå i 2 timer før servering.
Barolo, DOCG, 2013, Tenute Rocca, Piemonte, Italien.
Vinen er produceret på Nebbiolo fra de af familiens marker, der ligger perfekt placeret mod sydvest på de stejle skråninger nedenfor vingården. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i minimum to år på fad inden den tappes på flaske. Herefter lagres vinen i endnu et år, inden den forlader kælderen. Det er en robust Barolo af den gammeldags kaliber, som nemt kan gemmes i kælderen i op til tyve år fra høståret. Smagen er ret intens og vedholdende med aromaer af violer, kirsebær, kanel, nelliker, vanilje og læder.
Vinen er tør, varm og robust med en kraftig krop og perfekt afstemte tanniner. Den er blød, afbalanceret og med en intens og vedholdende eftersmag. Klassisk og lige efter bogen. Serveringstemperaturen må ikke overstige 16/18 grader. Det er en vin, som kan klare selv meget kraftige retter. Server den f.eks. til andesteg eller gammeldags grydestegt oksesteg, fjervildt, hårvildt eller til en god bøf. Den er også velegnet til lam og braiseret kød samt til gode modne oste.
Nebbiolo d’Alba ”Vigna Sorì Ornati”, DOC, 2016, Tenute Rocca, Piemonte, Italien
Vinen er produceret på Nebbiolo fra de af familiens marker, der ligger perfekt placeret mod syd-sydvest på de stejle skråninger nedenfor selve vingården. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres på egetræsfade i mindst et år. Resultatet er en smuk og granatrød rødvin med en god intensitet. I næsen er vinen intens, blomstret (violet), frugtagtig (blomme og hindbær) og med krydrede noter. Smagen er tør, varm og kraftig med lette og elegante tanniner.
Vinen er blød og afbalanceret, men samtidig med en god og stram friskhed. Serveringstemperaturen må ikke overstige 16/18 grader. Denne dejlige Nebbiolo er velegnet til alt flyvende vildt samt til retter med lamme- og oksekød, og gerne med lidt kraftigt tilbehør.
1 fl. Châteauneuf Du Pape | 320,00 | 320,00 |
1 fl. Amarone | 215,00 | 215,00 |
1 fl. Ripasso | 119,00 | 119,00 |
1 fl. Barolo | 349,00 | 349,00 |
2 fl. Nebbiolo | 169,00 | 338,00 |
Kassens samlede værdi | 1.341,00 | |
Rabat: | 361,00 | |
Du betaler | 980,00 |
Kassen leveres i uge 50 – eller kom forbi, kasserne er klar fra 28.11.2020
Julen nærmer sig – skal der være vingaver til vennerne – kollegerne – ansatte – ………, så er det tid at bestille.
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen