Vinkassen no. 115
Vinkassen no. 115
Julevine
Vinkassen denne gang består af vine, som smagepanelet tidligere år har valgt –alle er udvalgt til den forestående højtid. I år kunne vi ikke holde vores traditionsrige Julevinsmagning – det var træls! men Birte og jeg har valgt Julevinenene ud fra de sidste års Julesmagninger – med Årenes Julevine i nye årgange. Det er blevet en kasse med pragtfulde vine. Prøv selv!!
Årets julevin 2019.Ripasso Valpolicella Classico, DOC 2017/18, Cantina Valpolicella, Negrar, Veneto, Italien
Denne lækre Ripasso produceres ved at hælde Valpolicella rødvin over kvaset fra vingårdens produktion af Amarone og Recioto. Da kvaset stadig indeholder en del sukker, startes gæringen således igen, og dermed øges alkoholen og der udtrækkes endnu flere gode aromastoffer. Drueindholdet er Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne høstes med håndkraft. De vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund. Vinen lagres efterfølgende på en kombination af små og store egetræsfade inden den tappes på flaske.
En meget velsmagende Ripasso, med varme og kraft. Farven er flot rubinrød. Der stiger en lækker mandelagtig aroma op af glasset, som virkelig giver appetit på at smage vinen i store mundfulde.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er som skabt til gode kraftige kødretter, herunder julens gode klassiske retter som ande- og flæskesteg. Den kan også anvendes til gode modne oste. Vinen bør iltes efter åbning a f flasken. Hæld den på en karaffel og lad den stå i 2 timer før servering.
Integro Negroamaro, IGP, 2018, TWP, Apulien
Økologisk vin.Vinen har en flot intens rød farve, med lilla nuancer. I næsen er vinen kraftig og frugtrig og leder tankerne hen mod hindbær og jordbær. I munden fremstår vinen fyldig, velafbalanceret og med en god og lang eftersmag. Bør serveres ved 16-18°C til julens gode kødretter og vildt.
5 af 5 stjerner i VinAvisen der skrev:
“En lækker og elegant rødvin på økologisk dyrkede duer. De kan noget nede på støvlehælen med frugt, fin krydring, sødme og charme! I denne vin møder vi noter af solbær, blåbær, kirsebær og peber”.
Miopasso Primitivo, IGP, 2019, TWP, Apulien. Miopasso Primitivo
Italiens “støvlehæl” Puglia (eller Apulien) er en sommer med megen sol og høje temperaturer. Her stortrives Primitivo, der er hele drueindholdet i denne vin. Vinen er den perfekte kombination af lokal tradition og moderne vinfremstilling. Vinen er robust men på samme tid glat og silkeblød. Rig på frugt, med en masse krydrede toner. Miopasso Primitivo har en overflod af modne, mørke bærsmag og en lang, varm og vedholdende eftersmag. I duften fornemmes svesker, peber og brombær.
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Primitivo er det perfekte akkompagnement til kødfulde pastaretter, retter med lyst kød, grillet kød og grønsagsretter samt milde bløde oste.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;
“Vellavet rødvin med rygrad og god frugt. Dertil en lille sødme og et bitte bid, der gør den god til mad.
Zinfandel Reserve, 2017/18, Wollridge, Lodi, Californien
En meget lækker og velsmagende Zinfandel fra Lodiregionen i Californien. Vinen er mørk, fed, tæt og koncentreret med et dejligt lille aftryk fra fadlagringen med skønne toner af vanilje. Californiens vinstolthed er uden sammenligning Zinfandel druen. Og regionen Lodi i Central Valley betragter sig selv som hovedstaden for Zinfandel. Der produceres da også omkring 40% af den bedste californiske Zinfandel i Lodi – heraf mange på “old vines” – så der er noget om snakken. Nogle af vinstokkene i regionen kan dateres helt tilbage til 1880´erne.
Wollridge Zinfandel Reserve produceres på druer fra én af de bedste og mest anerkendte vingårde i Lodi, som hvert år frasælger en del af produktionen under synonymet “Wollridge”. Vinen har gennemgået en vinifikation på topmoderne udstyr, og det er udelukkende druer fra gamle vinstokke, der har været anvendt. Wollridge lagres på amerikanske egefade i en periode på 6 måneder, inden vinen afskibes og tappes på flaske. Det er ZIN i den bedste udgave af “value for money”.
Serverings-TIPS: Serveringtemperaturen bør ligge mellem 16-18 grader. Wollridge Zinfandel er velegnet til retter med rødt oksekød, lam, kraftige og let krydrede kødretter som andesteg, flæskesteg. Den er også anvendelig til gode oste, herunder kraftige blåskimmeloste.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev:
“Vellavet og meget dejlig rødvin med en bred smag, der fylder munden. Der er blød frugt, eukalyptus, laurbær, lavendler … smagepanelet var på vild jagt efter noter. Nogle af dem skal nok være rigtige!”.
Integro Primitivo IGP, TWP, 2019, Apulien
Denne vin har en klar rubinrød farve, med lilla nuancer. I næsen har vinen udtalte toner af kirsebærblomster og krydderier. I munden fremstår vinen afbalanceret, med syrlige kirsebær og en vedholdende eftersmag.
Produceret på økologisk dyrkede druer. Bør serveres ved 16-18°C til grill- retter, julemad, pasta, rødt kød og vildt.
Bonusflasken: Vallegre (Vista Alegre), Portugal.
En meget flot mørk ruby. Kraftfuld og robust med bløde tanniner. Vinen har en varm dvælende eftersmag. Velegnet til dessert bl.a. Ris a La mande og gode modne oste.
Vinbladet skrev: Særlig god til prisen…
3 fl. Miopasso Primitivo | 89,00 | 267,00 |
3 fl. Integro Primitivo | 90,00 | 270,00 |
2 fl. Ripasso | 119,00 | 238,00 |
2 fl. Negroamaro | 90,00 | 180,00 |
2 fl. Zinfandel | 109,00 | 218,00 |
Bonusflaske: 1 fl. Ruby Port | 109,00 | |
Kassens samlede værdi | 1.282,00 | |
Rabat: | Ca. 30% | 387,00 |
Du betaler kun: | 895,00 |
Kassen leveres i uge 50 – eller kom forbi, kasserne er klar fra 28.11.2020
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 115 senest 06.12.2020.
Tlf. +45 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Julen nærmer sig – skal der være vingaver til venner – uvenner – kolleger – ansatte – konen – manden………, så er det tid at bestille.
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.