Vinkassen no. 116
Vinkassen no. 116
TEMA: Vine fra Italien –Toscana, Abruzzo og Marche – næsten alle egen import!
Husk – vinene kan genbestilles med 20 % rabat så længe lager haves – eller næste Vinkassen er på banen.
De 13 flasker i denne måned er fordelt på:
Chianti Santa Caterina, 2018, DOCG, Castelvecchio. Økologisk.
Produceret på 90 % Sangiovese og 10 % Canaiolo. Efter ændring af DOCG-bestemmelserne i 2002 behøver der ikke mere at være forskellige druer inkl. hvidvinsdruen Trebbiano i Chianti DOCG. For at ”styre” Sangiovesedruen har Santa Caterina været 7 mdr. i barriques. Fremstår med en varm, blød farve, begyndende tropefrugt. I munden har den fylde, frugt og en typisk let krydret eftersmag. Velegnet til alle kødretter og ost.
Serveres v. 18 gr
Montepulciano d`Abruzzo, DOC, 2018, Collemorino, Barba, Abruzzo.
Markerne er beliggende 50-250 m over havet. Vinstokkene har en alder på 5-15 år, dyrkes på en jordbund af sand og alluviale aflejringer. Vinen er mørk, dufter af røde frugter. Denne vin er en af ni forskellige vinificeringer og udgør hovedparten af en årlig produktion på ca. 1,2 millioner flasker.
Ny vin! Fantini, IGT, 2019, Farnese, Abruzzo, Italien.
En virkelig flot granatrød Sangiovese med en intens og vedhængende smag. Vinen er frugtagtig med en lille fadnote. En fyldig vin med gode og bløde tanniner – afbalanceret og klar til at drikke.
Sangiovese er efterhånden en sjældenhed i Abruzzo, men Farnese har i mange år haft en forkærlighed for netop Sangiovese. Vingårdens marker er beliggende i kommunerne Ortona og, San Salvo ved Adriaterhavskysten. Vinifikationen foregår via en nænsom afstilkning og presning, hvorefter der foretages en koldgæring i to dage efterfulgt af ”maceration” og alkoholisk gæring ved 20-22 grader i 9-11 dage. Herefter lagres vinen, og ca. 20% af vinen lagres på egefade.
Resultatet er en indsmigrende Sangiovese med bløde tanniner og en god balance mellem frugtsødme og en behagelig syre. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til alle traditionelle og klassiske italienske madretter med kød eller fisk.
Udmærkelser: GULDMEDALJE: ”Mondiales des Vins”, GREAT VALUE: ”Ultimate Wine Challenge”, 2018.
Præludium, DOC, 2016, Rosso Conero, Le Terrazze, Marche, Italien.
Fremstillet på 85 % Montepulciano og 15 % Syrah. Har kun været på ståltank, hvorved friskhed, frugt og de flotte aromaer er bevaret. Velegnet til steg, lyst kød og milde oste.
Bonusflasken: Rosso Conero, DOC, 2015, Fattoria Le Terrazze, Marche.
Fremstillet på 100 % håndplukkede Montepulcianodruer, som vokser på Monte Conero. Bjerget dominerer landskabet ved den store havneby Ancona ved Adriaterhavet. Vinene fra dette område er helt specielle. Her er jordbund og klima i høj grad med til at sætte præg på smageresultatet, og vi faldt med det samme for denne dejlige vin. Vinen har en dyb rubinrød farve. Den er tør men frugtrig. Velegnet til godt oksekød og kraftige retter. Serveringstemp. 16-18 gr.
4 fl. Santa Caterina, Chianti | 89,00 | 356,00 |
4 fl.Barba, Montepulciano | 75,00 | 300,00 |
3 fl. Fantini | 79,00 | 237,00 |
1 fl. Præludium | 89,00 | 89,00 |
I alt | 982,00 | |
Bonusflaske: 1 fl. Rosso Conero | 109,00 | |
Kassens samlede værdi | 1.091,00 | |
Rabat: | Ca. 20% | 221,00 |
Du betaler kun: | 870,00 |
Vinkasserne er klar til afhentning fra 30.1.2021Leveres i uge 6.
Afbestilling af Vinkassen no. 116 senest d. 07.02.2021
Tlf. +45 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.