Vinkassen no. 130 A
Vinkassen no. 130 A
TEMA: Topvine fra Spanien og Italien
Kassen indeholder forskellige TOPVINE fra forskellige Spanske vindistrikter – hoveddruen på dem alle er Tempranillo. Ribero del Duero og Rioja er simpelthen fantastiske vinområder – men prøv selv! Her er også et par flasker fra Italiens store ø – Sardinien.
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt
Dominio de Cair Ribera del Duero Tierras de Cair Reserva 2015.
“94 point. Det er bare fremragende vin og kæmpe value for money… Stor, fyldig, har masser af power” – Mad & Monopolet ”2015 – Excellent Vintage” – D.O. Ribera del Duero-fans, så er det nu!
Denne sublime Tempranilllo har været hyldet blandt Spaniens bedste vine i Decanter, og i fjor blev den igen anbefalet som en af Ribera del Dueros bedste Reserva-vine. Tierras de Cair er særdeles kendt og efterspurgt herhjemme, hvorfor priserne typisk sniger sig helt op omkring 500 kroner flasken. Vi har skaffet et skatkammerparti i den perfekte årgang 2015, der efter 7 års kældermodning på fad og flaske i La Aguilera er landet i sit livs form.
Kvaliteten og anmelderhypen er alt andet end tilfældig. Bag Dominio de Cair gemmer sig kultnavnet Luis Cañas, hvis Rioja-vine er klassificeret ”Grand Cru Classé” hos Tim Atkin. Cañas er særligt berømt for sit arbejde med meget gamle vinstokke, og landsbyen La Aguileras overflod af ”very old vines” har muliggjort familiens drøm om at lave Ribera del Duero i verdensklasse.
ANMELDELSER:
94 Point / Mad og Monopolet
93 Point / Guia Peñin
GOLD MEDAL / Smagenote
I glasset dramatisk dyb og mørk som Marianergraven… Næsen er 100 % crème de la crème med stor og kompleks powerduft af mørk chokolade, violer, fuldmodne brombær, sorte kirsebær, røg, engelsk lakrids, ristede espressobønner, tørrede tobaksblade, læder og mineralsk skovbund… Så koncentreret. Så selvsikker. Så mange lag og nuancer… Tierras de Cair Reserva 2015 breder sig rig og opulent ud i mundhulen.
Montecastro, Bodegasmontecastro, 2018, Ribera Del Duero.
Spansk verdensklasse vin fra ”kult-winemaker” Carlos de la Fuente, der i mange år har været Peter Sissecks højre hånd bl.a. på Hacienda Monasterio. 2014 er den 4. årgang med Carlos ved roret.
Det er en yderst spændende, elegant og meget charmerende Ribera del Duero, som oser af klasse. Absolut en vin med en selvsikker udstråling.
Der er masser af aromaer af kirsebær, lakrids og blomster samt friske mineralske undertoner, der balancerer den imponerende fylde og det høje alkoholindhold på smukkeste vis. Når Tempranillo (Tinto Fino) virkelig tøjles kan det blive mesterligt. Vinen produceres i alt overvejende grad af Tempranillo (lokalt kaldet Tinto Fin) og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot, der høstes fra vinstokke, der er plantet i 2002 på fem forskellige små højt beliggende parceller.
Vinstokkene kultiveres efter økologiske principper og uden kunstvanding. Druerne plukkes ved håndkraft i de tidlige morgentimer med en sortering allerede i vinmarken. Vinen lagres i hele 17 måneder på overvejende franske fade. Dog anvendes også 10% amerikanske egefade. 40% af fadene er helt nye fade. Undervejs i lagringsprocessen omstikkes vinen adskillige gange, således at vinen kan tappes på flaske uden klaring og med kun en ganske let filtrering.
Serveringtemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter eksempelvis velkrydret, mørt og saftigt kød. Prøv den til braiseret lammebov med løg, chorizo, oliven og stegte artiskokker. Den moderne Rioja-stil med kraft og fylde og en perfekt harmoni mellem frugt og fad. Virkelig elegant!
Ny vin i Vinkassen. El Ribazo, 2016, la Marquesa, Rioja.
Strålende vejr i efteråret gjorde det muligt at høste så sent som mellem den 1. og 20. oktober. De blå druer gav vin med en strålende, livlig farve, god syre og masser af frugtighed.
Vinedos y Bodegas de la Marquesa, der står bag de populære Valserrano-vine, har valgt at drage fordel af den flotte høst, og har derfor lanceret vinen ”El Ribazo”, med en mere ungdommelig profil end husets klassiske vine. Vinen er produceret 100% på Tempranillo, der er dyrket på familiens vinmarker i Rioja Alavesa.
Vinen lagres 12 måneder på tidligere anvendte egetræsfade for at bevare de frugtige aromaer i vinen. El Ribazo har en klar kirsebærrød farve med noter af friske ribs og blåbær i vinens bouquet. Når vinen svinges i glasset, mødes man af aromaer af krydderier og pibetobak. Smagen er lang og vedholdende, med bløde tanniner og noter af friske bær, urter og en let fedme. Et virkeligt godt glas Rioja.
Ny vin i Vinkassen. Bodegas Amaren Rioja Alavesa Selección de Viñedos 2019
”93 points. Great notes of red fruit (red liquorice, strawberry and currant) with notes of black fruit (black liquorice and blackberry), spicy peppers…” – Vivir el Vino
”93 point. En saftig frugtbombe… – Winewherever
“92 point – Flaskehalsen “92 point.
Du får mere end forventet. Den er velkomponeret og godt lavet” – Mad & Monopolet
Når den powerfulde, Ribera del Duero-inspirerede winemaking hos Amaren møder Rioja Alavesas kølige, kalkholdige terroir, så sker der for alvor spændende ting i glasset. 100 point-producenten Amarens såkaldte entry-level Rioja, Selección de Viñedos, starter meget sigende der, hvor andres kvalitetsdrømme holder op… med fantastisk, fadkrydret og topanmeldt Tempranillo!
Kun håndhøstede, dobbeltsorterede og (ucertificerede) økologiske druer fra op mod 50 år gamle vinstokke finder vej til denne forrygende Rioja, der i vinkælderen forkæles med 12 måneders modning på 225 liters franske og amerikanske barriquefade.
ANMELDELSER:
93 Point / Vivir el Vino
93 Point / Verema
93 Point / Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point / Flaskehalsen
92 Point / Mad og Monopolet
90 Point / Houlberg
Hvis du vil smage, hvorfor Master of Wine Tim Atkin toprangerer Amaren som Cru Classé, på sin prestigeliste over Riojas bedste vinhuse, så skynd dig at købe denne vin. Røverkøb i kultklassen! Smagenote Allerede i glasset indsmigrende med sine mørke kirsebærfarve og violette kant… Næsen tager over med elegant fadkrydret frugt i spandevis…
Cannonau de Sardegna, Riserva, 2018 Sella & Mosca – Sardinien
Druerne til Sella & Moscas ”flagskib” – Cannonau Riserva – høstes fra vinmarker, der kun ligger et stenkast fra havet.
Druerne vokser i de varme og sandede jorde i Alghero-regionen. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres i 24 måneder, hvoraf minimum 12 måneder på store egetræsfade.
Vinen har en flot rubinrød farve. Aromaen, som roligt stiger op af glasset, har noter af violer, marmelade, blommer, solbær og orientalske krydderier. Smagen er fyldig og solid, velstruktureret og varm med toner af urter og bær. I eftersmagen fornemmes ”toastede” noter fra fadlagringen samt et væld af behagelige krydderier.
Serveringstemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter, vildt og retter med lam samt til modne/lagrede oste.
1 fl. De Chair | 279,00 | 279,00 |
1 fl. Montecastro | 250,00 | 250,00 |
1 fl. El Ribazo | 230,00 | 230,00 |
1 fl. Amaren | 188,00 | 188,00 |
2 fl. Cannonau Riserva | 159,00 | 318,00 |
I alt: | 1.265,00 | |
Rabat: | ca. 19% | 290,00 |
Du betaler | 975,00 |
Vinkasserne er klar til afhentning nu – eller leveres i uge 23
Tlf. +45 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.