Vinkassen no. 63
“VINKASSEN” no. 63
Sicilien og Sardinien
“Vinkassen” no. 63 udkommer i uge 14 .
Denne Vinkasse indeholder vine fra vores gode producent Quignones, Sicilien, Santa Maria La Palma, Sardinien og Siciliansk vin fremstillet på økologisk dyrkede druer fra firmaet Decordi. Disse vine er alle velegnede til påskens måltider.
HUSK – faste abbonnenter på Vinkassen opsparer en ekstra gratis flaske, som “udbetales” sammen med julevinkassen.
Kort fortalt om Vinkassen:
• Superbio, 2009, IGP, Decordi. Vinen er fremstillet af Nero d`Avola – økologisk dyrket – Siciliens rødvinsdrue no. 1. Ideen er gennemført, idet både flaske, etiketter og skruelåg er fremstillet af genbrugsmaterialer. Forholdsvis kraftig vin, mørk rubinrød farve med purpur skær. Duft af modne frugter og krydderier. Velegnet til vildt, kødretter og modne oste. 13,5 % alkohol.
• Castel San Giacomo, 2006, IGP, Quignones, Sicilien. Denne vin er fremstillet på 70 % Nero d`Avola og 30 % Petit Verdot (denne drue fra Bordeaux har fundet et godt voksested på Sicilien – her modnes den nemlig perfekt i modsætning til Bordeaux). Petit Verdot har givet vinen en dyb rød farve, en kraftig let krydret bærduft samt tannin og syre. Nero d`Avola har tilført duften af viol, roser og skovbær. Tilsammen giver det en intens, kraftig vin, som er velegnet til alle krydrede retter.
• Nero d`Avola, 2005, IGT, Quignones, Sicilien. 100 % Nero d`Avola. Skøn kraftig vin med dejlig duft af kirsebær, blommer og tropefrugt med et lille pift af lakrids. En vin som er drikkeklar nu og de næste 4-5 år. God til kraftige retter. Guldmedalje. Berliner Wein Trophy 2012.
• Petit Verdot, 2007, IGP, Quignones, Sicilien. Druen Petit Verdot stammer fra Medoc området i Frankrig. Sentmodnende drue, hvorfor den ofte ikke modner ordentligt i Bordeaux. Druesorten er ikke særlig udbredt i Italien, hvor den kun har været dyrket i kort tid. Er nu på hastig udbredelse, især i de varmere regioner, hvor druens potentiale rigtig kan komme til udfoldelse. Vinene er dybtfarvede med en kraftig letkrydret bærduft med en del tannin og syre. Fylder godt og længe i munden. Denne vin kræver luft og kraftig mad f.eks. rødt kød eller vellagrede oste.
BONUSFLASKEN:
• Alghero Canuglari 2004, DOC, Santa Maria La Palma, Sardinien.To glas i Gambero Rosso som beskriver den som en vin med intens duft af middelhavsurter og balsam med en lang, blød, behagelig eftersmag. Er lavet på Sardiniens oprindelige drue Canuglari.
4 fl. Superbio, Nero d`Avola 56,-
4 fl. Castel San Giacomo Rosso 65,-
2 fl. Nero d `Avola 85,-
2 fl. Petit Verdot 85,-
Bonusflaske nr. 1 fl .Alghero Canuglari
Kassens værdi:
Rabat:
Du betaler:
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 63 senest 2. april – Tlf. 98 98 16 35; mail: enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres i uge 14 – eller kom forbi når du har lyst.
Opskrifter på italienske retter vedlægges.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen
Værdi 100 kr.