Vinkassen no. 69
Vinkassen no. 69
Tema: Montepulcianodruen
“Vinkassen” no. 69 udkommer i uge 13 .
Denne kasse fokuserer på vine fremstillet på Montepulcianodruer fra Abruzzo og Marche regionerne. Tre af vinene har ikke før været præsenteret i Vinkassen. Størstedelen af vinene er ”dagligvine” til rimelige påskepriser. Men der er naturligvis også tænkt på nogle gode og fyldige vine til en god påskemiddag.
Montepulcianodruen er især udbredt i det meste af Mellemitalien, hvor klima og jordbundsforhold er ideelle til denne druetype. Den er den mest anvendte rødvinsdrue i Abruzzo, hvor den står for de ofte fremragende Montepulciano d`Abruzzo og i Marche, hvor den er ophav til flotte vine som Rosso Piceno, Rosso Conero og Monte Torto. Vinene er stabile, dybt mørkerøde, fuldmodne med behageligt alkoholniveau. Duft af solbær, kirsebær, blåbær, violer…..
Kort fortalt om Vinkassen:
• Ny vin! Montepulciano d`Abruzzo “Eremo”, DOC, 2011, Villa Cervia, Abruzzo. Frisk ung vin. Rund, blød og med behagelig tannin. Dybt rød til violet farve. Duft af skovbær, kirsebær og violer. Nyd den mens maden tilberedes og til pasta, lette kød- og grillretter. Serveres gerne v. 16-18 gr.
• Ny vin! , Rocca dei Bottari, DOC, 2009, Villa Cervia, Abruzzo. Området er et af de bedste for dyrkning af Montepulcianodruen. Rocca dei Bottari er rubinrød med vedvarende duft og flot, blød smag. Velegnet til alle kødretter og gode oste.
• Ny vin! Trebbiano d`Abruzzo DOC, 2011, Villa Cervia, Abruzzo. Trebbianodruen er særdeles udbredt over hele Italien (foruden Spanien, Portugal, Grækenland, Rusland, Argentina, Frankrig……ofte under navnet “Ugni Blanc”). De mest spændende ”Trebbianovine” lavet i Abruzzo er ofte fremstillet på en helt anden hvidvinsdrue: ”Bombino Bianco” – forvirret?? Denne drue er anvendt her, da den giver blødere og ikke så syreholdige vine som den egentlige Trebbianodrue. Denne vin er dejlig frisk med en flot gylden farve. Velegnet til aperitif, lette fiskeretter, lyst kød, orientalske retter og sushi. Drikkes ung v. 5-10 gr.
• San Floriano, IGT, 2009, Monte Torto, Marche. Fremstillet på 90 % Montepulciano og 10 % Merlot. Kraftig vin. Farven er mørk violet rød. Bouquet med alle Montepulcianodruens nuancer. Modnet på store egetønder i ca. 7 måneder og derefter på flaske i 7 måneder før salg. En vin, der kan klare de fleste kødretter og gode oste.
.
• Monticello, IGT, 2010, Monte Torto, Marche. Vinen er fremstillet på en helt speciel hvidvinsdrue – Fiano 80 % og 20 % Manzoni. Denne vin er mørk gylden med duft af citrus og blomster. Robust i sin stil – og kan tåle lagring i 5-7 år. Velegnet til stort set alle fiskeretter – også røgede og krydrede retter. Fremragende til unge hvidskimmeloste. Serveres v. 8-10 gr.
BONUSFLASKE:
Rocca dei Bottari Riserva, Montepulciano d`Abruzzo, DOCG, 2005
4 fl. Montepulciano d`Abruzzo “Eremo” 79,-
2 fl. Rocca dei Bottari 119,-
2 fl. Trebbiano 49,-
2 fl. San Floriano 89,-
2 fl. Monticello 79,-
Bonusflaske 1 fl. Rocca dei Bottari Riserva
Kassens værdi:
Rabat:
Du betaler:
Ved bestilling af begge kasser i denne måned er der en stor flot bog om Rom – eller Valle d´ Aosta (begrænset oplag)
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 69 senest 24. marts 2013 – Tlf. 98981635; mail:enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres i uge 13 – eller kom forbi når du har lyst.
Opskrifter på italienske retter vedlægges.
Yderligere beskrivelser og billeder kan ses på www.enr-vin.dk
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen