Vinkassen no. 70
Vinkassen no. 70
“VINKASSEN” no. 70
Tema: Sommer og Grill vine, Piemonte.
Vi har denne gang valgt vine fra Boeri, Piemonte, www.boerivini.it. og vores nye Piemontehus Filippo Gallino, www.flippogallino.com . Gallino var blandt de første, der i begyndelsen af 1990erne havde tiltro til Roero (Nebbiolo) druens kvaliteter og potentialer. Gallino har formået at få Roeroklonen til at fremtræde med et stærkt præg af ”territory”. Gallino er en af de få producenter, som 5 år i træk har opnået 3 glas i Gambero Rosso.
For at få et flot indtryk af Piemontes muligheder med Nebbiolodruen og Barbera, når de er vellagrede og producenterne kan deres håndværk, har vi lavet et specielt tilbud – Se Vinkassen no. 70 A (skal bestilles særskilt)
Nebbiolodruen har hidtil kun givet overbevisende resultater i Lombardiet (Valtellinadalen),
Valle d´Aosta og Piemonte. Den er vanskelig at dyrke og har en meget lang vækstperiode. Relativt tyk drueskal, hvorfor den tåler en hel del klimatiske udfordringer.
Da mange efterhånden har åbnet smagsløgene for italiensk spumante. bianco og rosato, har vi lavet et helt specielt tilbud på disse vine. Se: Vinkassen no. 70 B (skal bestilles særskilt)
Kort fortalt om Vinkassen no. 70
• Chardonnay ”Bevion”, 2012, DOC, Boeri. Chardonnay dyrkes også under navnet Pinot Giallo. Er udbredt over hele Italien og bruges også til mousserende vine. Denne vin har en svag æble og citrusduft, frisk syre og en vis fedme. Pragtfuld vin til velkomst, fiskeretter, milde oste – eller bare at nyde! Serveres v. 8-10 gr.
• Barbera d`Asti, DOC, 2012, 3 liters Bag in Tube, Boeri Barberadruen stammer formentlig fra det område, hvor Boeri dyrker den i dag – Monferrato. Er i dag den tredje mest dyrkede drue i Italien. Vinen har normalt et højt syreindhold, markant lavt tanninindhold og er rig på farvestof. Intens duft af blommer, kirsebær og krydderurter. Pragtfuld vin til grillretter, kødretter og lette oste.
• “Ribota”Moscato d`Asti, DOCG, 2012, Boeri. Denne vin er fremstillet på en helt speciel måde, så den er forførende frisk med duft af hyld og æbleblomst, frizzante (let boblende) og med lavt alkoholindhold ca. 5,5 %. Mosten opbevares i tryktank ved en temperatur omkring frysepunktet – kan her opbevares i månedsvis. Omdannelsen af sukker til alkohol sker ofte lige før vinen frigives til salg. Ved denne metode holdes de dejlige aromaer helt friske. Serveres kølig til desserter
• Langhe Nebbiolo, DOC, 2011, Filippo Gallino, Piemonte. Ny vin. Nebbiolodruen giver normalt relativt lyse rødvine, men med et meget bredt duftspektrum – lidt kirsebær – lidt blommer – violer – lidt tørrede rosenblade, kan også have et strejf af trøfler og læder. Velegnet til alle kødretter.
• Barbera d`Alba, DOC, 2011, Filippo Gallino. Ny vin. Barberavinene fra Albadistiktet har generelt mere struktur, tanniner og komplekse duft og smagsstoffer end Barberavinene fra Asti, som til gengæld er lettere tilgængelige og med flere finesser. Barberadruen er den ideelle følgesvend til det noget bastante piemontesiske køkken.
• ”BONUSFLASKEN” Vivin Vivin, DDO, 2011, Bodegas Neo, Ribero del Duero, Spanien. I øjeblikket et af de bedste vinområder i Spanien. 100 % tempranillo. Kraftig, let krydret – uden at være tung. God til grillmad.
1 fl. Chardonnay 69,-
3 fl. Langhe Nebbiolo 89,-
3 fl. Barbera d´Alba 79,-
3 liter = 4 fl. Barbera d`Asti 165,-
1 fl. Ribota Moscato 89,-
Bonusflasken: Vivin, Ribero del Duero
Kassens værdi:
Rabat:
Du betaler:
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 70 senest 26.5.13 Tlf. 98981635; mail:enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres eller afhentes i uge 22 (mandag og tirsdag)
Opskrifter på italienske retter vedlægges.
Ved køb af alle tre kasser – 70 + 70A + 70 B får du vin svarende til 35 flasker.
Desuden får du et gavekort på 100 kr. til køb af varer hos ENR-Vin
Samlet pris for Vinkassen 70 + Vinkassen 70A + Vinkassen 70B
I alt: 2670,–
du får vin for 3384 kr. og sparer 614 kr.
+ ekstra flaske til udbetaling med Julekassen
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen