Vinkassen no.74
Vinkassen no.74
Tema: vine fra Apulien + Primitivo
Denne kasse indeholder de dejlige og populære vine fra vinhuset Girolamo og vores nye vinhus Giustini. Til alle, der kender vinene fra dette område – glæd jer til gensmagning. Til alle, der ikke kender disse vine – glæd jer til at opdage dem. Vinene er alle karakteristiske for det varme og tørre klima – høj kvalitet til særdeles favorable priser. Efterhånden har vi fået Girolamo til at sætte skruelåg på de fleste vine, så nu er der ikke problemer med ”prop”. Giustini har desuden leveret vinene tmånedens lodtrækning (værdi 297,-). ). For at fuldende rækken af vine fremstillet på Apuliens karakteristiske druer, har vi valgt:
“Vecchio Sogno” Negroamaro, IGT, 2011, fra Giustini, Apulien. ”Intens aroma af friske krydderier, modne blommer og lidt hestestald – fyldig og smagfuld frugteksplosion i munden.
Bløde tanniner og behagelig, let bitter og saftig finish”.
Kort fortalt om Vinkassen: Heri er 3 forskellige Primitivo vine – den ene ganske vist fra Californien.
Hvis man samtidig bestiller ekstra kassen ”Katten i Sækken”, , får man den fjerde Primitivo vin – så kan man smage forskellen på den samme drue fra 4 producenter.
• Primitivo di Manduria, 2011, DOC, Girolamo, Apulien. Manduriaområdet har i de senere år gennemgået en stor positiv udvikling, og nu sendes der nogle helt fantastiske vine på markedet herfra. Ved høst er druerne ofte let tørrede på grund den voldsomme sommersol. Dette giver som regel alkoholrige, dybt rubinfarvede, blåligt/violette reflekser i farven. Dufter typisk af blåbær og modne blommer – med strejf af eksotiske krydderier. Smagen er bred, rund og frugtig med behagelig tannin og lav syre. 14 % alkohol er med til at give ekstra sødme.
• Aglianico, 2011, IGT, Girolamo, Apulien. Fremragende blå druesort, der er den mest udbredte på det syditalienske fastland. De senere år har flere producenter fremstillet topvine på druen. Vine så gode, at druen kan sidestilles med Nebbiolo og Sangiovese. Denne vin er blød, duftende, velsmagende og kan bruges til næsten alle kødretter og oste.
• Rosso Puglia ”Aura”, 2011, IGT, Girolamo, Puglia. Denne vin er lavet på en blanding af Primitivo og Negroamaro. Dejlig vin til lette retter, oste eller som et glas ”i utide”. En vin med milde tanniner og et violet skær, med en dejlig duft af skovbær.
• Patu, Primitivo Salento, IGT, 2011, NY VIN fra Giustini. 100 % Primitivo. Manuelt høstede druer og hurtigt bragt til vineriet. Lang skinkontakt for maksimal udtrækning af farve og smagsstoffer. Dyb rubinrød farve. Karakteristisk smag af sorte og røde bær. Frugtrig. Bløde tanniner og lang eftersmag. Velegnet til alle kødretter med mange krydderier.
• Illuminato, Fiano, 2012, IGT, NY VIN fra Giustini. 100 % Fiano druer – samme som nedenfor – men med Giustinis helt eget præg. Serveres kølig – 8 til 10 grader. Skøn til alle former for fisk og skaldyr og lette oste.
• Fiano, IGT, 2011, Girolamo, Apulien. Nu med skruelåg. Fremstillet på en helt speciel hvidvinsdrue ”Fiano Minotolo” – en lille, meget aromatisk drue. Må ikke forveksles med Fianodruen fra Marche, som anvendes til vores gode ”Monticello” fra San Floriano. Fiano Minotolo er for nylig genopdaget i La Valle d´Itria i Apulien. Når man smager denne vin, fornemmes slægtskabet med Moscatodruen. Druen giver flotte og interessante hvidvine med duft af eksotisk frugt, blomster. Den har en god syre og en fyldig krop.
Bonusflasken: Zinfandel Riserva, 2012, Woolridge, Lodi, Californien. En lækker og velsmagende Zin fra Lodiregionen i Californien. En mørk, fed, tæt og koncentreret vin med et dejligt lille aftryk fra fadlagring med skønne toner af vanilje.
3 fl. Primitivo di Manduria DOC 79,00
3 fl. Aglianico 79,00
2 fl. Rosso “Aura” 49,00
2 fl Patu primitivo 89,00
1 fl. Fiano, hvidvin 69,00
1 fl. Illuminato, hvidvin 89,00
Bonusflaske: Zinfandel
Kassens værdi:
Rabat:
Du betaler:
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 74 senest 9. 2. 2014 – Tlf. 98981635; mail:enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres i uge 7 – eller kom forbi og hent den.
Opskrifter på italienske retter vedlægges.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.