Vinkassen no. 84 A
“VINKASSEN” no. 84 A
Denne kasse skal bestilles særskilt.
Ved køb af denne kasse sparer du ca. 22 % på topvine fra Sydafrika. Prisen er sat helt i bund – fordi vi gerne hermed vil promovere disse helt specielle nye vine. Hermed bevises, at producenter fra Sydafrika virkelig behersker den ædle kunst – at lave god vin!
Disse 7 Nye Vine har alle scoret højt i forskellige smagninger – og fået et væld af medaljer.
MAN Shiraz, 2013 – Coastal Region
Med en indbydende bouquet af mørke skovbær, blommer og søde orientalske krydderier fremstår denne Sydafrikanske Shiraz, som en kombination af Europæisk finesse og Den Nye Verdens lette sødme. En meget lækker vinoplevelse med bløde tanniner og en skøn vedholdende eftersmag.
Efter en traditionel vinfremstilling lagres 20% af vinen på helt nye 300 liter fade, fremstillet af Amerikansk eg. Det bidrager bl.a. til en meget lækker duft og smag af frisk vanilje.
MAN Shiraz er en flot repræsentant for sydafrikansk Shiraz.
5 af 5 stjerner i VinAvisen, der skrev;
“Blød og lækker rødvin med god frugt, noter af mørke bær, peber, cigarkasse og chokolade”.
Wine Enthusiast USA
89 points – TOP 100 BEST BUY
Se yderlig beskrivelse af MAN vinene i Vinkassen nr. 84.
Stark-Condé
José Condé startede i 1998 Stark-Condé i kompagniskab med sin svigerfar Hans Peter Schröder (Stark-navnet er fra hans mors navn). Stark-Condés langsigtede fokus har altid været at producere de bedst mulige vine fra Oude Nektar ejendom. Den primære fokus ligger på at producere “håndlavede” Cabernet Sauvignon vine fra ejendommens egne vinmarker. Jonkershoek Valley har historisk været kendt som et af de bedste områder for Cabernet i Stellenbosch.
Selvom der er mange vingårde der producerer Cabernet i Sydafrika, er det meget få, der betragter det som et speciale. Men det gør netop José Condé.
Alle vinene er “håndlavede” vine, der kun produceres i meget små mængder. Vingårdens samlede produktion ligger normalt kun på omkring 6.000 kasser. Alle Stark-Condé vinene tappes uden filtrering af nogen art, hvorfor et meget højt indhold af aromastoffer er bevaret i vinene.
Stark-Condé, 2012 – Three Pines Syrah
Denne Syrah er en kraftbombe ud over det sædvanlige. En vin, som kun må serveres til de kraftigste kødretter man kan forestille sig. Vinterens og efterårets klassiske danske retter vil elske at blive serveret til Three Pines Syrah.
Vinen er udelukkende produceret på håndhøstet Syrah fra Jonkershoek Valley – fra de bedste Syrah parceller, som tilhører Stark-Condé.
Vinen fadlagrer i 22 måneder på 300 liters franske egefade, hvoraf 30% er helt nye franske egefade. Tapningen foregår uden nogen form for filtrering.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen bør serveres til de absolut kraftigste kødretter – gerne vildt.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev; Er du vimmer mand … sikke en rødvin. Den har en afrundet, fortættet og kompleks smag, der giver mindelser om en god Côte Rôtie. Wine Spectator: 93 points. Platter´s Guide 2010: 4 ½ Stars “Highly Recommended”
Stark-Condé, 2013 – Cabernet Sauvignon
José Condé er en af de største Cabernet specialister i Sydafrika, og med denne fantastiske vin, underbygger han sin position. Det er et helt enestående glas vin. En betagende kombination med Den Nye Verdens sødme, og klassiske Médoc-toner. Det er ikke uden grund, at netop denne vin er kåret som Sydafrikas bedste Cabernet Sauvignon. Det blev den i øvrigt også i årgang 2006, og Stark-Condé er således det eneste vineri, der har vundet “Old Mutual Trophy” to gange.
Vinen fadlagrer i 18 måneder på 300 liters franske egefade, hvorefter den endelig “blend” sammensættes. Herefter lagres vinen i endnu 4 måneder på fad. 40% af fadene er helt ny fransk eg.
Drueindholdet er en komposition af 86% Cabernet Sauvignon, 7% Merlot, 5% Petit Verdot og 2% Cabernet Franc.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er sårdeles velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste.
Wine Show RSA 2010: Winner of the American Express Trophy for Best Cabernet Sauvignon
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk – der skrev; Superlækker rødvin med fornem duft og en blød, moden og afrundet smag af den gode Cabernet-drue. Wine Spectator: 90 points.
Stark-Condé, 2013 – Syrah
En flot, lækker og kraftig Syrah med en næsten Nordrhône-agtig krydret næse af friskkværnet sort peber. En vin, der er velegnet til krydrede og kraftige kødretter.
Druerne til vinen høstes fra to forskellige parceller. Den højest beliggende parcel, hvor undergrunden indeholder granit, giver vin med elegance og en blød garvesyre, mens den lavere beliggende parcel, hvor undergrunden er meget stenet, giver mere robuste vine med et højere indhold af tanniner.
Vinen er fadlagret i 22 måneder på en kombination af 300 liters egefade fra forskellige franske bødkere. 30% af fadene er helt ny eg.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er som skræddersyet til krydrede og kraftige kødretter.
Wine Spectator: 91 points. Platter´s Guide 2010: 4 Stars
Pepin Condé, 2013 – Pinot Noir
Pepin Condé er en helt ny serie af vine fra José Condé, hvor druerne indkøbes fra Josés vin-venner, der har marker i Stellenbosch. Vinene vinificeres på Stark-Condés eget vineri.
Navnet Pepin er Josés øgenavn, som bruges af netop venner og familie.
Denne Pinot Noir er et rigtigt godt køb. Masser af “value for money”.
Tormentoso, 2013 – Syrah & Mourvèdre, Paarl
En rigtig stor og kraftfuld vin, der er produceret af gutterne bag MAN Family Wines med José Conde fra Stark-Condé i spidsen…! Tormentoso Syrah/Mourvèdre
er produceret på 93% Syrah og 7% Mourvèdre. Gæringen foregår over 5 dage, hvorefter vinen bliver presset og hældt tilbage på tank for at gennemgå 2. gæringen. Vinen er fadlagret i 12 måneder på mellem 225-300 liters egetræsfade. 33% af disse fade er nye.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er særdeles velegnet til en stor bøf, vildt og sammenkogte retter. Prøv den til en god saftig grillet lammekølle. Vinen kan drikkes som helt ung eller lagres 3-6 år fra høståret.
Tormentoso, 2012 – Cabernet Sauvignon, Coastal Region
Tormentoso Cabernet Sauvignon er produceret på 87% Cabernet Sauvignon og 13% Merlot. Gæringen foregår over 5 dage, hvorefter vinen bliver presset og hældt tilbage på tank. Vinen er fadlagret i 15 måneder på mellem 225-300 liters egetræsfade. 55% af disse fade er nye.
En klassisk Cabernet, med duft af solbær, tobak og lidt kokosnød.
I smagen kommer der toner af røde bær og vanilje fra fadet, der munder ud i en lækker frisk og fyldig Cabernet smag, med bløde tanniner. Vinen kan drikkes ung eller lagres 2-6 år fra høståret.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er særdeles velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste. Prøv den til en god gang Osso Buco.
1 fl. MAN Shiraz | 69,- |
1 fl. Three Pines Syrah | 299,- |
1 fl. Cabernet Stark Condé | 145,- |
1 fl. Syrah Stark Condé | 145,- |
1 fl. Pepin Condé, Pinot Noir | 110,- |
1 fl. Tormentoso, Syrah & Mourvedre | 110,- |
1 fl. Tormentoso, Cabernet Sauvignon | 110,- |
I alt: | 988,- |
Rabat | 218,- |
Du betaler: |
770,- |
Ved køb af Vinkassen no. 84 + 84 A + 84 B sparer du 605 kr. og får naturligvis tre lodder i månedens lodtrækning om:
1 fl. Brunello di Montalcino, DOCG, 2007, Col D´Orsia – værdi 299 kr.
Vinkasserne er klar til afhentning fra 4. okt. – eller leveres i uge 41
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.