Vinkassen no. 91 A
“VINKASSEN” no. 91 A
Spændende ekstra tilbud med gode vine til en festlig aften
Husk denne kasse skal bestilles særskilt
MÅNEDENS LODTRÆKNING: Blandt alle, der køber vinkasse no. 91, 91 A og/eller 91 B trækkes der lod om
1 fl. Amarone Anteprima, Valpolicella Classico, DOC, 2008, Villa Spinosa, Veneto
Værdi 258 kr.
l den tilstundende søde Juletid må man sig ret fornøje…….
I skrivende stund er det hvidt og koldt derude, næsten juleagtigt at se på! Men det varer jo heller ikke længe, før det faktisk ER jul.
Vinkassen denne gang består af vine (naturligvis nye årgange), som smagepanelet tidligere år har valgt – plus selvfølgelig dette års Julevine og andre vine – udvalgt til den forestående højtid. Traditionen tro var mange mødt op for at medvirke til kåringen af disse. Som sædvanlig havde vi en hyggelig aften – i år med smagning af 8 forskellige vine. Resultatet fremgår af vinlisten.
De seks flasker i denne ekstrakasse er fordelt på:
Årets Julevin 2016: Rosso di Montalcino 2014, DOC, Fornacina, Toscana
Vinen er produceret på Brunello (Sangiovese Grosso) – udelukkende økologisk dyrkede druer.
Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brillant. Duften er vinøs, intens med lækre frugttoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!
Serveringstips: Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter og dansk julemad.
Årets Julevin 2014: ”Il Brecciolino”, Supertoscaner, 2011, IGT, Castelvecchio, Toscana
Intens næse med kirsebærkompot, chokolade, svesker, mineraler, cigarkasse og lidt balsamico. Meget fyldig mund med stor frugtsødme, mild vinsyre og overvejende milde tanniner. Laaaaang, letbitter, sødmefuld, intens eftersmag. En strålende, fyldig, lidt æterisk vin med kraftigt fadpræg, som kan drikkes som meditationsvin eller til fint, mørkt kød – gerne med skovsvampe og med lidt balsamico eller andet æterisk islæt i tilbehøret…
Il Brecciolino har hvert år fået Guldmedalje ved VinItaly – 2 og 3 glas i Gambero Rosso og masser af point i WineSpectator.
Årets julevin 2012: ”Jago” 2010, ripasso, DOC, Villa Spinosa, Veneto
Enkeltmarksvin. Vinens aroma åbner sig langsomt, men til gengæld får man så en duft af skønne frugter. Den er smukt afbalanceret så krop og næse går op i en højere enhed. Får to glas i Gambero Rosso.
Valserrano Reserva, DOC 2008, Rioja, Bodegas d la Marquesa.
Vinen produceres i overvejende grad på Tempranillo med et lille tilskyd af Graciano på ca. 10%. Druerne høstes på familiens ældste og bedste vinmarker i Villabuena. Vinen lagres i minimum 24 måneder på en kombination af amerikanske og franske egefade, og yderligere 12 måneder på flaske inden den forlader kælderen. Den moderne Rioja-stil med kraft og fylde og en perfekt harmoni mellem frugt og fad. Virkelig elegant!
Serveringstips: Serveringstemperaturen skal ligge mellem 16-18 grader. Vinen er velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste.
R. Parker: 91 points
Quinta Valle Longo Tinto, Reserva, DOC, 2011, Duoro, Portugal.
Vinen kommer fra venstre bred af Duorofloden i nærheden af Pinhao fra en lille mark på kun 10 ha. Er ligesom de andre rødvine fra Vista Alegre produceret på de traditionelle portvinsdruer, Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Roriz. Vinen er mørk, med duft af skovbær, trøfler, mørk chokolade. Utroligt velafbalanceret vin. Den er ufiltreret. Drikkes nu – eller om 10 år.
Kan leveres i original 6 stk. trækasse –FLOT GAVE
Tormentoso, 2012 – Cabernet Sauvignon, Coastal Region
Produceret på 87% Cabernet Sauvignon og 13% Merlot. Gæringen foregår over 5 dage, hvorefter vinen bliver presset og hældt tilbage på tank. Vinen er fadlagret i 15 måneder på mellem 225-300 liters egetræsfade. 55% af disse fade er nye.
En klassisk Cabernet, med duft af solbær, tobak og lidt kokosnød. I smagen kommer der toner af røde bær og vanilje fra fadet, der munder ud i en lækker frisk og fyldig Cabernet smag, med bløde tanniner. Vinen kan drikkes ung eller lagres 2-6 år fra høståret.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er særdeles velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste. Prøv den til en god gang Osso Buco
1 fl. Rosso di Montalcino | 165,- |
1 fl. Il Brecciolino | 280,- |
1 fl. Jago Ripasso | 145,- |
1 fl. Valserrano Reserva | 159,- |
1 fl. Valle Longo | 145,- |
1 fl. Tormentoso | 110,- |
I alt | 1.004,- |
Rabat: | 184,- |
Du betaler: |
820,- |
Leveres sammen med Vinkassen no. 91 – eller afhentes
Kassen leveres i uge 49 – eller kom forbi, når vi har ÅBENT HUS – kassen er klar nu.
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen