Vinkassen no. 92 A
“VINKASSEN” no. 92 A
TEMA: Franske topvine fra Bordeaux (Margaux, Medoc, Pomerol, St. Emilion) og Cotes du Rhone Villages.
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt
Château D’Angludet, 2012, Margaux
Château Angludet er en stor Margaux i alle årgange, men 2012 årgangen er og bliver en klassiker. En stor og flot vin fra winemaker Ben Sichel´s hånd. Vinen kan allerede nydes nu på grund af dens bløde tannin.
Blandt de bedste i Margaux
Château Angludet ejes af Sichel familien, som nu på 6. generation driver négociant-forretning i Bordeaux. Familien er også delejer af Château Palmer i Margaux.
Château Angludet og de omkringliggende vinmarker ligger på Garonneflodens aflejringer i Cantenac i Margaux-appellationen, og slottets vine bliver ofte kategoriseret blandt de omliggende Grand Cru Classé, for så vidt angår vinens altid høje og stabile kvalitet.
Vinen fra Château Angludet kan altid varmt anbefales. Det er simpelthen ét af de bedste køb, man hvert år kan gøre blandt vinene i Margaux.
Château La Houreste, 2011, Médoc
Klassisk Médoc fra den nordlige ende af Médoc-halvøen. Slottets marker er beliggende i Begadan, hvor der dyrkes meget Merlot i forhold til de sydligere kommuner.
Vinmarkerne på Château La Houreste dækker et areal på kun 3 hektar. Vinmarkerne er beplantet med 70% Merlot og 30% Cabernet Sauvignon, der har en gennemsnitsalder på tæt ved 20 år. Den høje andel Merlot er udpræget i denne del af Médoc. Markernes undergrund er gruset, men der findes også parceller med lerjord, og det er netop her at Merlot stortrives på Médoc.
Serverings-TIPS: Serveringtemperaturen bør ikke overstige 16 grader. Château La Houreste er det perfekte akkompagnement til godt stykke rødt oksekød med en mild sauce eller til milde bløde oste.
Chateau Hautes Rouzes, 2011, Pomerol.
Beskrivelse lånt fra Sichels hjemmeside.
Meticulous care goes into the small volumes produced by this family-run estate, which is managed more like a garden. Made predominantly with Merlot and aged in oak for 18 months, the wine displays the seductively silky and velvety extract characteristic of this exceptional appellation
TASTING NOTES
A beautiful, dense crimson. Powerful nose of black berried fruits and prunes, also with fine vanilla and toasty aromas. The palate is full-bodied, chewy and beautifully complex. Ripe tannins impart length and structure, which is underpinned by creamy extract. A wine typical of this prestigious appellation.
AGEING
This 2011 vintage can be drunk from 2014 but will be at its best for another 3 to 6 years
Chateau de Guilhemanson, Saint Emilion, Grand Cru 2011.
Farven er mediumdyb, med en mørkerød kerne. I duften finder man modne solbær, blomme, cedertræ og vanilie. Smagen er mellemkraftig med en flot frugtkoncentration og lækre krydderier. Vinen er velegnet til lettere kødretter, evt. braisseret kalvekød eller fuglevildt.
Madazanum, 2011, Ventoux, Cotes Du Rhone
Druerne til denne dejlige og kraftige Ventoux vokser på små udvalgte parceller på Mont Ventoux, hvor jordbunden består af en meget kalkholdig ler. Her stortrives druerne Syrah, Grenache og Carignan, der er de klassiske sorter for Rhônevinen fra dette område. Madazanum er også produceret på druerne Carignan, Grenache og Syrah og tilmed fra gamle vinstokke. Vinifikationen er traditionel med fadlagring på egefade. Omkring 15% af vinen lagres på helt nye og friske fade. Produktionen på vingården er traditionel, og Madazanum afsluttes med en fadlagring på 12 måneder inden vinen tappes. Denne traditionelle produktion giver vinen en meget dybrød, næsten helt sort farve. Duften vækker minder om meget mørke koncentrerede kirsebær. Smagen er koncentreret og tæt med solbæraromaer. Eftersmagen er lang og vedhængende. En vin med en fin balance, let tørhed og bløde tanniner – dog med et velmenende “bid”.
Serverings TIPS: Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede kødretter, lammesteg, flæskesteg, andesteg samt modne hårde oste.
Guld i Paris…Madazanum har fået mange fine anmeldelser og medaljer for den fine kvalitet. Bl.a. Guldmedalje i Paris af “Ministere de L’Agriculture et deL’Alimentation” i 2014. 5 af 5 stjerner i VinAvisen, som skrev: Lækker rødvin med god fylde, harmonisk, krydret og med tilpas sødme og syre. Igen en god vin fra Rhônedalen. Den smager simpelt hen godt.
Gadagne, Côtes du Rhône Villages
Châteauneuf-de-Gadagne er byen, som lægger navn til den allernyeste appellation i Rhône. Området har længe været kendt for at producere helt ekstraordinært gode rødvine. Og belønningen er egen appellation: Gadagne.
Vinområdet Gadagne er beliggende på et plateau i over 100 meters højde mellem bakkedragene på dørtrinet til Avignon. Her har der siden de tidligste tider været produceret vin. De gamle vinstokke, som er Grenache, Syrah, Cinsault, Carignan og Mouvèdre, står i en undergrund af kalkholdig jord, der er dækket af små glatte sten.
Château Grand Dignitaire produceres helt traditionelt. Det er en mørk og dyb lilla vin med en kraftig og aromatisk aroma af læder, krydderier, solbær og blåbær. Smagen er kraftig og fyldig med masser af tanniner og moden frugt. Vinen har en dejlig lang og varmende eftersmag.
Serverings-TIPS: Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til kraftige og også krydrede kødretter såsom vildt, andesteg, flæskesteg eller en god oksesteg med kraftigt tilbehør. Den er også glimrende at servere til meget stærke og kraftige oste.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk der skrev:
ʺEn af de bedste – en fremragende og lækker vin med blød frugt, fin krydring, syre og sødme. Alt i fornem balanceʺ.
1 fl. Chateau Angludet Margaux | 399,- |
1 fl. La Houreste Medoc | 89,- |
1 fl. Hautes Rouzes Pomerol | 199,- |
1 fl. Guilhemanson St. Emilion | 149,- |
1 fl. Madazanum Ventoux | 119,- |
1 fl. Grand Dignitare Gadagne | 125,- |
I alt | 1.080,- |
Rabat: | 201,- |
Du betaler: |
879,- |
Ved køb af Vinkassen no. 92 deltager du i lodtrækningen om 1 stk. GAVEKORT VÆRDI 250 kr.
Det samme gælder naturligvis også ved køb af Vinkassen no. 92 A og Vinkassen no. 92 B – et lod for hver kasse, du køber
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 92 senest 5. febr. – Tl.. +45 21783592; mail:enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres/er klar fra 8. februar.
Opskrifter på spændende franske retter vedlægges.
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen