Vinkassen no. 97 A
“VINKASSEN” no. 97 A
TEMA: Topvine til Jul og Nytår
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt
Ny vin! Rosso Conero, DOC, 2015, Fattoria Le Terrazze, Marche
Fremstillet på 100 % håndplukkede Montepulcianodruer, som vokser på Monte Conero, som dominerer landskabet ved den store havneby Ancona ved Adriaterhavet. Vinene fra dette område er helt speciele – her er jordbund og klima i høj grad med til at sætte præg på smageresultatet, og vi faldt med det samme for denne dejlige vin. Vinen har en dyb rubinrød farve. Den er tør men frugtrig. Velegnet til godt oksekød og kraftige retter. Serveringstemp. 16-18 gr.
Valserrano Crianza, DOC 2011/2013 Rioja, Bodegas d la Marquesa
En dejlig klassisk Rioja med saft og kraft efter en god lang fadlagring. Vinen produceres på 90% Tempranillo og 10% Mazuelo, der gennemgår kold maceration og gæres ved kontrolleret temperatur for at bevare så mange frugtaromaer som muligt, og for at tilføre en dybrød farve. Vinen lagres efterfølgende i 18 måneder på en kombination af amerikanske og franske egefade.
En flot og velsmagende rødvin med saft og kraft. En vin, som er yderst velegnet til kraftige kødretter.
Testvinder i Vinforum, der skrev;
Bodegas de la Marques Valserrano Crianza 2011 er en mellemfyldig vin med flot frugt og en smag, der nok har saft og kraft, men også har en fin balance, ikke mindst med dejlig (moderne) frugt. Slutningen er lang og med en dejlig lidt krydret sødme. Den scorer 90/100 point.
Robert Parker: 90-92 points
Senauro, Rosso, IGT, 2014, Papalino, Lazio
Denne vin er produceret på Sangiovese og Merlot i en skøn, mørk blanding. Området har meget vildt – vildsvin, fasaner, duer og hjortevildt. Velegnet til vildt og rødt kød, og derfor har vi valgt den til Årets Jagtvin. Dufter af kanel og vanilje efter 12 måneder i 225 liters barriques af ny eg. Lang og dejlig eftersmag.
Zinfandel Reserve, 2014, Wollridge, Lodi, Calfornien
En meget lækker og velsmagende Zinfandel fra Lodi-regionen i Californien. Vinen er mørk, fed, tæt og koncentreret med et dejligt lille aftryk fra fadlagringen med skønne toner af vanilje.
Californiens vinstolthed er uden sammenligning Zinfandel druen. Og regionen Lodi i Central Valley betragter sig selv som hovedstaden for Zinfandel. Der produceres da også omkring 40% af den bedste californiske Zinfandel i Lodi – heraf mange på “old vines” – så der er noget om snakken. Nogle af vinstokkene i regionen kan dateres helt tilbage til 1880´erne.
Wollridge Zinfandel Reserve
Produceres på druer fra én af de bedste og mest anerkendte vingårde i Lodi, som hvert år frasælger en del af produktionen under synonymet “Wollridge”. Vinen har gennemgået en vinifikation på topmoderne udstyr, og det er udelukkende druer fra gamle vinstokke, der har været anvendt. Wollridge lagres på amerikanske egefade i en periode på 6 måneder, inden vinen afskibes og tappes på flaske.
Oplevelsen
Wollridge Zinfandel reserve er et meget fyldigt og velsmagende glas vin. I duften fornemmes toner af sødmefuld frugt, peber, vanilje og brombær. Farven er tæt og mørk. I munden føles vinen fed, tæt og koncentreret med et dejligt lille aftryk fra fadlagringen med skønne toner af vanilje.
Det er ZIN i den bedste udgave af “value for money”.
Serverings-TIPS
Serveringtemperaturen bør ligge mellem 16-18 grader. Wollridge Zinfandel er velegnet til retter med rødt oksekød, lam, kraftige og let krydrede kødretter som andesteg, flæskesteg. Den er også anvendelig til gode oste, herunder kraftige blåskimmeloste.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;
“Vellavet og meget dejlig rødvin med en bred smag, der fylder munden. Der er blød frugt, eukalyptus, laurbær, lavendler … smagepanelet var på vild jagt efter noter. Nogle af dem skal nok være rigtige!”.
”Vigna La Quercia”, 2013, DOCG Riserva, Castelvecchio, Toscana
Fremstillet på 90 % Sangiovese og 10 % Cabernet Sauvignon. I modsætning til ”den gamle” Riserva 2001 har denne vin kun været 12 mdr. på barriques. Det giver vinen et mere moderne præg, hvor man tilstræber, at egefadene får mindre dominans, hvorved druernes friskhed og frugt fremhæves. 92 point i WineSpectator.
Ny vin! CRUZ, Late Bottled Vintage, 2001, Grand Cruz, Porto, Portugal
Mørk og kraftig LBV i højeste kvalitet. Den perfekte vin til søde desserter, gode kraftige oste – eller Ris a la Mande. LBV er portvin fra ét høstår produceret af de bedste druer fra Quinta Grand Cruz marker. LBV skal tappes efter en fadlagringsperiode på mellem 4-6 år. Denne LBV er tappet i 2006 og har dermed lagret 5 år på fad.
Årgang 2001 er en rigtigt god årgang i hele Dourodalen. De optimale vejrforhold har givet en kraftig og meget mørk LBV med fylde og kraft. Et super glas…
Serverings-TIPS
Denne dejlige LBV er velegnet til et godt ostebord med stærke oste, til søde desserter eller blot som et godt glas efter en god middag. Da det er en gammel vin, vil der forekomme aflejringer af sedimenter. Kan med fordel dekanteres. Vinen bør serveres ved maksimalt 15 grader.
1 fl. Rosso Conero 99,- | 99,- |
1 fl. Valserrano 129,- | 129,- |
1 fl. Senauro, Rosso 139,- | 139,- |
1 fl. Zinfandel 109,- | 109,- |
1 fl. La Quercia 155,- | 155,- |
1 fl. CRUZ LBV | 150,- |
I alt | 781,- |
Rabat: | 116,- |
Du betaler: |
665,- |
Ved køb af Vinkassen no. 97 A får du ét lod
Ved køb af vinkassen no. 97 + 97 A + 97 B får du
tre lodder i månedens lodtrækning om:
1 Gavekort. Værdi 250,-
Vinkasserne er klar til afhentning nu – eller leveres i uge 49
Tlf. 21783592 E mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.