Vinkassen no. 97 B
“VINKASSEN” no. 97 B
I denne vinkasse er der friske vine fra Frankrig og lidt hjælp fra Sydafrika. Desuden nogle gode italienske vine – blandt andet med Nytårsbobler
Husk – Vinkassen no. 97 B skal bestilles særskilt
Spumante ”Il Peler”, Bottarelli
Fremstillet af Pinot og Proseccodruer. Mousserende, aromatisk, frisk. Dejlig frugtduft. Smagen tør med strejf af blid sødme. Flot spumante som aperitif – udvalgt af ”Bo Bedre” som en af de bedste vine til fisk og skaldyr. Serveres i champagneglas v. 6-8 gr.
Riviera, Pinot Bianco frizzante, Bottarelli
Som navnet indikerer, er vinen fremstillet på Pinot biancodruen. Dejlig let mousserende hvidvin, som er velegnet til velkomstdrink – til at nyde i solen på terrassen eller som ledsager til fiskeretter. Serveringstemp. 8-10 gr.
Riesling Italico DOC 2015, Garda Classico, Bottarelli
Fremstillet af 100 % Riesling Italico. Denne vin er let, velduftende og tør. Er særdeles velegnet til lidt fede fisk, men akkompagnerer også gerne lyst kød. Serveringstemp. 10 gr.
MAN Chardonnay, 2016 – Coastal Region
En meget forfriskende Chardonnay, der med kun et lille velment aftryk af egefade, ligger til den mineralske side. En meget kompleks og righoldig oplevelse. Aromaerne er mangfoldige; ananas, melon og andre tropiske frugter kommer springende op af glasset sammen med blomster og citrusfrugter.
En meget rund og kun halvfed Chardonnay med en lille olieret tendens, der trækker sig ned over tungen. Smagen er vedholdende og lækker med en god balance mellem fad, syre og sødme. En vin, der kan gå til de fleste retter (naturligvis fisk og skaldyr) men også til mere tunge kødretter.
“BEST BUY”, Wine Enthusiast USA
5 af 5 stjerner i Vin-Avisen, der skrev;
“Elegant og udsøgt Chardonnay-hvidvin, der fylder godt i munden med druesmag og diskrete fadtoner”
MAN Chenin Blanc, 2015 – Coastal Region
Der er altid stor forventning til Chenin Blanc fra Sydafrika. Med god grund. Denne drue er nemlig ofte ingrediensen i de absolut bedste hvide vine fra de kanter. MAN Vintners Chenin Blanc er et pragteksemplar. Lækker halvfed med en tæt frugtkødsfyldt fornemmelse i munden. En skøn tone af søde citroner springer i smagsløgene, med en fin afstemt syre og en skøn ligefrem stil i den mineralske afdeling.
En vin som viser hele sit potentiale ved servering til mad. Og den kan bære det meste, lige fra lyst grillet kød til alle afdelinger inden for fisk og skaldyr. Selv meget krydrede retter kan have glæde af denne bragende gode Chenin Blanc.
5 af 5 stjerner i Vin-Avisen,
Joostenberg Chenin Blanc 2015, økologisk
En skøn tone af søde citroner springer i smagsløgene, med en fin afstemt syre og en skøn ligefrem stil i den mineralske afdeling.
En vin som viser hele sit potentiale ved servering til mad. Og den kan bære det meste, lige fra lyst grillet kød til alle afdelinger indenfor fisk og skaldyr. Selv meget krydrede retter kan have glæde af denne bragende gode Chenin Blanc.
5 af 5 stjerner i Vin-Avisen, der skrev;
“Free-run Steen. Steen er det sydafrikanske navn for Loire-druen Chenin Blanc, og free-run vil sige, at druerne ikke er pressede. Man har nøjedes med at bruge den most, der af sig selv løber fra druerne. Man har “skummet fløden”, og resultatet er blevet en superlækker hvidvin, blød og harmonisk, med ren frugtsmag og frisk syre. En fornøjelse!”
Joostenberg Wines
Joostenberg Wines drives af brødrene Tyrrel og Philip Myburgh. Ejendommen har været i familiens eje siden 1879, og de to vinpassionerede brødre er begge bosiddende på selve vingården. Der har i mange år været dyrket druer på markerne her, men det er først fra 1999 at tingene har taget fart, og at Joostenberg er blevet kendt udenfor Sydafrikas grænser. Winemaker på Joostenberg er Tyrrel Myburgh. Udover at producere sine egne vine, er han også frontfiguren i MAN Vintner projektet, som han producerer i fælleskab med to venner, der begge har egne vingårde.
Joostenberg ligger i Muldersvlei-området, lige nord for Stellenbosch, og lidt vest for selve Paarl by. Tyrrel producerer vinene med størst mulig hensyntagen til omgivelserne og miljøet, og vinmarkerne dyrkes efter organiske principper. Dette har været tilfældet i en lang årrække, og fra og med årgang 2011, vil ejendommen officielt være certificeret, således at det af etiketterne vil fremgå, at druerne er dyrket organisk. Tyrrel er endvidere af den overbevisning, at hele processen fra drue til færdig vin, skal ske med mindst mulig indgriben i vineriet. Langt de fleste vine gæres således med naturligt gær. I lagringsprocessen anvendes en meget balanceret mængde af helt ny eg, da Tyrrel forsøger at maksimere markernes afsmittende “terroir” i vinene
Maison Tricons Chablis, 2015, Frankrig
Har en righoldig og frisk eftersmag med den fedme og intensitet der forventes af en velproduceret Chardonnay. En meget kompleks og elegant Chablis.
En vin som denne kan drikkes indenfor de første 3-4 år efter høståret, men vinen har også et fantastisk lagringspotentiale. Der venter den tålmodige en meget rig og kompleks vinoplevelse, hvis vinen lagres under de rette konditioner i op til 10 år.
Serverings-TIPS. Serveringstemperaturen skal ligge omkring 8-9 grader. Denne Chablis kan med fordel serveres til skaldyr, fiskeretter eller milde oste.
1 fl. Il Peler 89,- | 89,- |
2 fl. Riviera frizzante 89,- | 178,- |
2 fl. Riesling Italico 59,- | 118,- |
2 fl. MAN Chardonnay 70,- | 140,- |
2 fl. MAN Chenin Blanc 70,- | 140,- |
2 fl. Chenin Blanc Joostenberg 99,- | 198,- |
1 fl. Chablis 150,- | 150,- |
Kassens værdi | 1.013,- |
Rabat: | 200,- |
Du betaler: |
813,- |
Ved køb af Vinkassen no. 97 B deltager du i lodtrækningen om 1 stk. GAVEKORT VÆRDI 250 kr.
Det samme gælder naturligvis også ved køb af Vinkassen no. 97 A og Vinkassen no. 97 – et lod for hver kasse, du køber
Tlf. +45 21783592; mail:enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres i uge 49/er klar
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen