Vinkassen no. 94
“VINKASSEN” no. 94
— Tema: 20 års JUBILÆUM som vinimportør —
Den 14. april 1997 fik ENR-Vin den første sending vin til Vrå – vine fra Castelvecchio i Toscana, som selvfølgelig også indgår i denne kasse.
Den næste vingård, der blev aktuel var Azienda Agricola Bottarelli, Garda, som vi besøgte første gang tidligt forår 1997. Vi har i alle årene holdt fast i denne producent og har altid haft meget glæde af vinene og vores venskab med familien Bottarelli. I dag drives vingården af brødrene Stefano og Roberto, men mor Luisa og far Valerio er stadig med – især i sommerhalvåret, hvor alle bor på det smukkeste sted ved Gardasøen. Har I planlagt besøg på de kanter? Læg vejen om ad Bottarelli! Nyd de smukke omgivelser, vinsmagning og en dejlig frokost i restauranten på 1. sal. Hils gerne fra os. Se mere på www.agricolabottarelli.com
Selv om vi har 20 års jubilæum, er vi stadig på jagt efter nye gode producenter. Det nyeste bud er producent Vigneti Zanatta, Sardinien. www.vignetizanatta.it
Riesling Italico DOC 2015, Garda Classico, Bottarelli
Fremstillet af 100 % Riesling Italico. Denne vin er let, velduftende og tør. Er særdeles velegnet til lidt fede fisk, men akkompagnerer også gerne lyst kød. Serveringstemp. 10 gr.
Riviera, Pinot Bianco frizzante, Bottarelli.
Som navnet indikerer, er vinen fremstillet på Pinot biancodruen. Dejlig let mousserende hvidvin, som er velegnet til velkomstdrink – til at nyde i solen på terrassen eller som ledsager til fiskeretter. Serveringstemp. 8-10 gr.
Riviera, Rosato, vino frizzante, Bottarelli
En skøn mousserende sommervin, som er fremstillet på den berømte Chiaretto del Garda vin. Transparent rosen-kirsebærfarvet, tillokkende bouquet, smag med et hint af melon. Serveres som aperitif eller som ledsager til alle lette retter, Serveringstemp. Ca. 10 gr.
Rosso Superiore, Garda Classico, DOP, 2011/2013, Bottarelli
Denne vin er fremstillet på Marzemino, Sangiovese, Groppello og Barberadruer. Dejlig frisk vin med en skøn lang eftersmag. Vinen er perfekt til ikke for kraftige kød/grillretter. Ifølge producenten serveres den bedst v. 16-18 gr.
Groppello Garda Classico, DOP, 2014, Bottarelli
Fremstillet på den lokale rødvinsdrue Groppello. Velegnet til alle former for antipasti, – lufttørret, skinke, pølse, marinerede grøntsager, røde og hvide grillede kødretter. Serveringstemperatur 14-16 gr. Dejlig som kølig terrassevin her i den forhåbentlig varme sommertid!
Chianti Santa Caterina, 2013, DOCG, Castelvecchio, Toscana.
Produceret på 90 % Sangiovese og 10 % Canaiolo. Efter ændring af DOCG-bestemmelserne i 2002 behøver der ikke mere at være forskellige druer inkl. hvidvinsdruen Trebbiano i Chianti DOCG. For at ”styre” Sangiovesedruen har Santa Caterina været 7 mdr. i barriques. Fremstår med en varm, blød farve, begyndende tropefrugt. I munden har den fylde, frugt og en typisk let krydret eftersmag. Velegnet til alle kødretter og ost. Serveres v. 18 gr
NY VIN! ”Salana”, Cannonau di Sardegna, 2015, DOC, Vigneti Zanatta, Sardinien
Cannonaudruen har specialiseret sig i at overleve i det barske, varme og tørre klima og trives godt i den stenede jord. Vinens farve er som en mørk granat, smagen er intens, fyldig og vedvarende. Cannonau tåler lang tids lagring. Den skal opbevares på et køligt sted ved en konstant temperatur. Ideel til kraftigt smagende retter som rødt kød, fuglevildt og vildt, fremragende til tørre oste. Serveres ved ca. 18-20 ° C.”
Normalpris | Jubilæumspris | I alt | |
2 fl. Riesling Italico | 59,- | 49,- | 98,- |
1 fl. Riviera Pinot bianco | 89,- | 72,- | 72,- |
1 fl. Riviera Rosato | 89,- | 72,- | 72,- |
3 fl. Rosso Superiore | 79,- | 65,- | 195,- |
2 fl. Groppello | 79,- | 65,– | 130,- |
3 fl. Santa Caterina | 79,- | 59,- | 177,- |
I alt: | 744,- | ||
Bonusflasken: 1 fl. Cannonau | 89,- | 72,- | 79,- |
Kassens værdi | 1.017,- | ||
Jubilæumsrabat: | 222,- | ||
Jubilæumspris: |
795,- |
Du får 1 lod pr. vinkasse du køber: 94, 94 A eller 94 B – og deltager i lodtrækning om:
GAVEKORT VÆRDI 250 kr.
Kassen leveres i uge 22 – eller kom forbi og hent den – kassen er klar fra d. 29.5.
Sidste frist for afbestilling: 28.5.
Tlf. 98981635; mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.