Vinkassen no. 116 B
Vinkassen no. 116 B
Tema: Gode Hvidvine fra Italien, Frankrig, Portugal og Spanien
HUSK – Vinkassen no. 116 B skal bestilles særskilt
Maison Tricons Chablis, Appellation Chablis Controlee, 2018, Frankrig.
Har en righoldig og frisk eftersmag med den fedme og intensitet der forventes af en velproduceret Chardonnay. En meget kompleks og elegant Chablis.
En vin som denne kan drikkes indenfor de første 3-4 år efter høståret, men vinen har også et fantastisk lagringspotentiale. Der venter den tålmodige en meget rig og kompleks vinoplevelse, hvis vinen lagres under de rette konditioner i op til 10 år. Serveringstemperaturen skal ligge omkring 8-9 grader. Denne Chablis kan med fordel serveres til skaldyr, fiskeretter eller milde oste.
Vallegre Branco, DOC, 2018, Douro, Vista Alegre, Portugal.
Frisk hvidvin med let citrus og æbleduft. Lys gylden farve. Hoveddruen er den portugisiske hvidvinsdrue Viosinho. Behagelig tørhed som matcher gode fiskeretter. Kan også bruges som “hyggevin”. Serveres v. 6-10 gr.Får flotte anmeldelser og gode bemærkninger alle de steder, vi har serveret den.
Mas Fi Garnacha Blanca, DO, 2017, Josep Masachs, Catalunya, Spanien.
En frisk, næsten eksotisk lækker hvidvin med en flot fed frugtsødme, der hænger ved i eftersmagen. Produceres af druen Garnacha Blanca der er dyrket i Terra Alta. Vinstokkene har en alder på mellem 10 – 30 år. Vingården Josep Masachs har hjemme i Catalunya regionen, der ligger i nærheden af Barcelona.
Vinen har en flot gylden farve. Smagen er frisk med mindelser om Sherry Fino. Det er en ret fyldig vin med en flot rund og elegant smag, og den har en fin balance mellem frugtsødmen og syren. Serveringtemperaturen bør ikke overstige 8-9 grader. Vinen er meget velegnet som aperitif, men kan også anbefales til “alt god fra havet”, lyst kød, pastaretter, retter med karry eller hvide asparges.
Pecorino, IGT, 2018, Barba, Abruzzo.
Denne gamle grønne druesort stammer fra Marche og Abruzzo området og dyrkes stort set kun i Midtitalien. Fast og karakterfuld med strejf af tørret frugt, lidt citrus og krydderurter. Drikkes til pastaretter, lyst kød og fisk. Flot som aperitif.
Valserrano Blanco Barricato, DOC, 2017, Rioja, Spanien.
Denne dejlige hvidvin er produceret på druerne Viura (95%) samt Malvasia (5%), der vokser på den højeste og mest solbeskinnede del af familiens vinmarker. Den er lagret i 6 måneder på helt nye egefade. Smagen indeholder friske aromaer af citrusfrugter, hasselnødder og eksotiske frugter. Det er en fyldig og cremet vin med et friskt og elegant præg.
Serveringstemperaturen skal ligge mellem 8-10 grader. Vinen er velegnet til fisk og skaldyr, men også en rigtig god partner til pasta- og risretter.
Polloni, Spumante, The Wine People, Trentino, Italien.
Frisk, boblende, duftende spumante, som er velegnet til velkomst, til snacks, til fiskeretter – eller i utide!!
Polloni Spumante har en flot strågul farve og er let cremet med dejlige parfumeret frugt aroma af citrus, pære, æbler og blomster. Et dejligt glas skum med et lille strejf af sødme i eftersmagen!
Garganega, Chardonnay og Pinot Blanc er de druer der er anvendt til at frembringe Polloni. Druerne er høstet i Treviso provinsen og er plukket sidst i september under perfekte forhold.
Vinen er produceret helt traditionelt. Efter at druerne er ankommet fra marken bliver de presset nænsomt. Derefter foretages 1. gæring ved 18 grader og efterfølgende 2. gæring ved 14 grader hvorefter vinen tappes på flaske.
1 fl. Chablis | 178,00 | 178,00 |
2 fl. Vallegre | 79,00 | 158,00 |
2 fl. Valserrano | 129,00 | 258,00 |
3 fl. Masfi | 59,95 | 179,85 |
3 fl. Barba Pecorino | 75,00 | 225,00 |
1 fl. Polloni | 75,00 | 75,00 |
Kassens samlede værdi | 1.073,85 | |
Rabat: | 233,85 | |
Du betaler | 840,00 |
Kassen leveres i uge 6 – eller kom forbi, kasserne er klar fra mandag 1. februar
Tlf. 21783592 E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen
Husk – vinene kan genbestilles med 20 % rabat så længe lager haves – eller næste Vinkassen er på banen.