ENR-Vin
  • Forside
  • Links
    • Producenter
    • Samarbejdspartnere
  • Vrå Vin Laug
  • Smagning
  • Vinkassen
  • Om Vinkassen
  • Tilbud
  • Kontakt
tilbud

Se vores tilbud

vinkasse

Aktuel vinkasse

vinkasse

Smagninger: vin, rom whisky m.m.

Vinkassen no. 133 A

on nov 25, 2023,  Posted In Vinkassen By Erik Rasmussen  /  0 Comment

Vinkassen no. 133 A

TEMA: Topvine til jul og nytår.
Her er kraftige, alkoholrige julemadsvine – og elegante vine til nytårets ”røde bøffer”

HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt

Ny vin i Vinkassen. Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Il Lussurioso 2019

“96 point. Fortsætter med at udvikle sig i munden i lang tid…. endnu en fremragende Amarone fra Buglioni!” – WineWherever “95 point. Hvis du er fan af Amarone og vil have det bedste, der findes, så er Buglioni et godt sted at starte” – Mad & Monopolet “93 points. A beautiful and refined Amarone…” – James Suckling 2 timer gik der efter vi sendte en nyhedsmail Buglionis Amarone og så var der udsolgt… Nu har du chancen for at smage den nye årgang 2019 af Buglionis luksus-Amarone “Il Lussurioso”. Kvaliteten har aldrig været bedre og de sidste to årgange har vinen høstet adskillige 96 points-ratings hos anmelderne. Bliver det til et hattrick i 2019? Eller skal vi måske endnu højere op?

Amarone Della Valpolicella Classico, DOCG, 2017, Cantina Valpolicella Negrar, Italien.

En rigtig klassisk Amarone fra det hæderkronede kooperativ. Vinen produceres helt klassisk for en god Amarone ved at druerne lægges til tørre. Denne proces, som kaldes ”Appassimento”, forgår på vingården under temperaturregulerede forhold i en periode på omkring 120 dage.

I den periode fordamper henved 40% af væskeindholdet i druerne, og sukkeret koncentreres samtidig med, at der udvikles nogle anderledes aromakomponenter end i de helt friske druer. I midten af januar måned presses og gæres druerne, som er Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne høstes typisk i den sidste uge af september. Høsten foregår med håndkraft. Druerne vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne.

Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund. Vinen lagres i omkring halvandet år på delvist små barriques af fransk eg og på store 3.000 liters egefade og yderligere et halvt til et helt år på flaske, inden den kommer ud fra vingårdens kælder.

Vinen har en flot dybrød farve. I næsen fornemmes en krydret aroma præget af søde frugter, mørke bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede noter. Smagen er meget fyldig og krydret. Det er en vin med stor krop og længde i smagen samt den karakteristiske lille antydning af bitterhed i afslutningen.
Serveringstemperaturen må ikke overstige 18 grader. Det er en rigtig god ledsager til vildt, kraftige kødretter julemad og stærke modne ost.

Årets Julevin 2023: Negroamaro, 2020, Salento. Poggio Maru, Apulien.

Gør plads for verdens største Negroamaro… 98 point-sensationen Poggio Maru! Vi har i hvert fald ALDRIG smagt mage til voluminøs, luksuriøs Power vin på signaturdruen fra den italienske støvlehæl, Apulien! Er du til Amarone, Zinfandel og bløde Power vine ? Så er det lige her, du skal stige på… Poggio Marus 16,5 % alkoholtunge flagskib er resultatet af en nærmest uhyggelig streng selektion af topdruer fra 60 år gamle buskvine… Og af en ekstravagant forkælelse på flere typer egetræsfade! Server den som meditationsvin eller rundt om grillen, når venner og familie for alvor skal have én på opleveren! Herlig drik til julemaden!

Ny vin i Vinkassen. Masca del Tacco, Primitivo di Manduria Riserva Piano Chiuso, 2018, Apulien.

Piano Chiuso = GIGANTISK PRIMITIVO RISERVA MED 16% ALKOHOL..! Dette års største rødvins-succes er endelig tilbage i ny årgang. Den ultimative italienske topvin har – for andet år i træk! – maksimale point fra flere uafhængige vinanmeldere.. Smagenote Mørk og fortættet farve. Næsen er kompleks og koncentreret med duft af modne vilde brombær og syltede kirsebær, violer og sød balsamico, knust sort peber og nellike, på en bund af mineralsk grafit og krydret kakao. Vinen eksploderer fed og frugtlækker i munden, hvor power og elegance kæmper om scenen, hvor en frisk undertone gør vinen eminent drikkevenlig, mens tobak, lakrids og bløde tanniner giver ekstra velsmag.

Ny vin i Vinkassen. Château Haut-Myles, Cru Bourgeois, 2016, Frankrig

En klassisk og velproduceret Médoc. Farven er rubinrød med flotte lilla nuancer. I næsen fornemmes toner af mørke bær og kaffe. Smagen er fyldig og fuld af frugtkød understøttet af bløde og nærmest silkeagtige tanniner, der giver en flot balance. Eftersmagen er lang og vedholdende.

Vinfremstillingen er traditionel, og høsten foregår udelukkende med håndkraft. Vinen lagres i 12 måneder på franske egefade hvoraf 1/3 er helt nye fade.

Serveringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er meget velegnet til et godt stykke rødt oksekød eller en god sammenkogt kødret, flæskesteg med kraftig sauce. Vinen kan også serveres til et lækkert udvalg af gode oste.

1 fl. Buglioni Amarone329,00329,00
1 fl. Cantine Negrar Amarone250,00250,00
1 fl. Årets Julevin191,00191,00
1 fl. Primitivo di Manduria195,00195,00
2 fl. Medoc199,00398,00
I alt:1.383,00
Rabat:364,00

Du betaler

999,00

Kassen leveres i uge 49 – eller kom forbi når du har lyst.

Julen nærmer sig – skal der være vingaver til vennerne – kollegerne – ansatte – ………, så er det tid at bestille.

Tlf. +45 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk

Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.


Erik Rasmussen

Vinkassen no. 133 B
Vinkassen no. 133

Seneste vinkasser

  • Vinkassen no. 141
    Vinkassen no. 141
    March 29th, 2025
  • Vinkassen no. 141 A
    Vinkassen no. 141 A
    March 29th, 2025
  • Vinkassen no. 141 B
    Vinkassen no. 141 B
    March 29th, 2025
  • Vinkassen no. 140
    Vinkassen no. 140
    February 1st, 2025

Aktuelle tilbud

  • Tilbud til Samlere og Velhavere

    ...

  • Ginbølgen har langt om længe ramt Vraa
    Ginbølgen har langt om længe ramt Vraa

    ...

  • Cognac – på vej frem igen
    Cognac – på vej frem igen

    ...

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev.

Så får du tilbud om gode køb, spændende smagninger og andre nyheder. Helt uforpligtende!

Send en mail til:
enr-vin@post.tele.dk

Top

ENR-Vin

  • Birte og Erik N. Rasmussen
  • Møllevej 6
  • 9760 Vrå
  • 98 98 16 35
  • enr-vin@post.tele.dk
  • Se vores persondatapolitik

    Her bor vi

    © ENR-Vin | Møllevej 6, 9760 Vrå | Tlf/fax 98 98 16 35 | enr-vin@post.tele.dk