Vinkassen no. 92 B
“VINKASSEN” no. 92 B
I denne vinkasse er der friske vine fra Frankrig og lidt hjælp fra Sydafrika bl.a. en Methode Cap Classique Brut (MCC) lavet på den traditionelle Champagne metode.
Husk – Vinkassen no. 92 B skal bestilles særskilt
SIRIUS, 2015 – Bordeaux (Sauvignon – Sémillon)
En superlækker kvalitetshvidvin produceret på en kombination af Sauvignon Blanc og Sémillon. Vinen er på én og samme tid frisk og sprød samt fed og cremet. En kraftfuld hvidvin med sjæl og karakter!
Familienavnet “Sichel” er blevet synonym for kvalitetsvine fra Bordeaux. Den velrespekterede familie er partejer i én af verdens mest kendte og ansete ejendomme, nemlig ingen ringere end selveste Château Palmer i Margaux. Endvidere ejer familien Château Angludet i Margaux. Og det er det selvsamme winemaker-team, som hvert år producerer SIRIUS, der virkelig er familiens ʺvalue for money-Bordeauxʺ.
De to druetyper Sémillon og Sauvignon Blanc vinificeres særskilt, og begge gæres på egetræsfade, hvorefter vinen får lov at ligge i en periode på kvaset for at udtrække yderligere aromaer til vinen. Slutresultatet er en kraftfuld, frisk og sprød hvidvin med en god cremet fedme.
SIRIUS Blanc har i denne årgang fået GULD-medalje bl.a. ved Concoures International i Lyon.
Serverings-TIPS: Serveringstemperaturen bør ikke overstige 8-9 grader. Denne lækre hvidvin kan med stor fordel anvendes til mange forskellige fiske- og skaldyrsretter. Prøv den også til råmarinerede grønne aspages
Domaine Haut De Mourier – Viognier 2014
En utrolig lækker Viognier, der behager selv den mest kræsne gane – flot og vellavet. Dejlig krydret duft og smag af viol, æbler, fersken, abrikos og pære med et lille strejf af sød honning.
Viognier har længe været plantet i Languedoc i Sydfrankrig og ikke mindst i den nordlige del af Rhônedalen. I Nord-Rhône ligger området Condrieu, hvor nogle af landets dyreste hvidvine produceres, netop på ren Viognier. Området er lille og produktionen er ikke særlig stor, men kvaliteten god. Og det giver naturligt høje priser.
De oversøiske lande, med Californien i spidsen, er ved at ændre lidt på tingenes tilstand. I disse vinproducerende områder er plantningen af Viognier ved at hale ind på Frankrig, og andre lande følger trop. Hvor end Viognier er plantet, giver det spændende vine, som kan være et behageligt afbræk fra Chardonnay eller Sauvignon Blanc.
Domaine Haut De Mourier – Viognier er beliggende i det sydlige Frankrig kun 10 kilometer fra Nîmes. Vinen har en flot gylden farve. Det er en flot og meget aromatisk vin med toner af abrikoser, ferskner og violer. Smagen byder på noter af fersken, æbler, pærer, lavendel samt honning. Vinen er rund og blød men samtidig frisk og velbalanceret.
Serverings-TIPS: Vinen er en perfekte ledsager til asiatiske retter og anden krydret mad, hvor den lette sødme og krydrede duft går godt i spænd med maden. Maden skal være fyldig og have karakter. Vinen kan også bruges som en lækker og velsmagende aperitif til lidt røget mandler!
5 af 5 stjerner i Vinavisen.dk – der skrev: “En meget lækker og aromatisk hvidvin – aromatisk både i den kraftige duft og den friske, dejlige smag med god frugt, en lille honning sødme, tilpas syre og fint krydderi”.
Château de Peyguerol, Rose`, 2014 – Costières de Nîmes
En usædvanlig lækker rosé, med masser af smag.
Vinområdet Costières de Nîmes er den sydvestlige appellation, der i en blød bue afslutter den sydlige ende af Rhônedalen. Her produceres en række rødvine der virkelig kan betegnes som “value for money”. Igennem det seneste årti har produktionen været stødt stigende, og det har kvaliteten også været hos flere af områdets producenter.
Markerne på Château de Peyguerol er beplantet med de traditionelle druer for Rhône, nemlig Syrah og Grenache. En forfriskende lækker rosevin, der også smager af noget. Nyd den til grillretter, lyst kød, salater, pasta eller meget krydrede kødretter.
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk – der skrev: “Let og saftig rosévin på druerne Grenache og Syrah. Den har god frugt, en lille fedme og noter af citrus og fersken. Velegnet både til mad og som terrassevin”.
Joostenberg Chenin Blanc 2014, økologisk
Der er altid stor forventning til Chenin Blanc fra Sydafrika. Med god grund. Denne drue er nemlig ofte ingrediensen i de absolut bedste hvide vine fra de kanter. Denne Chenin Blanc er et pragteksemplar. Lækker halvfed med en tæt frugtkødsfyldt fornemmelse i munden. En skøn tone af søde citroner springer i smagsløgene, med en fin afstemt syre og en skøn ligefrem stil i den mineralske afdeling.
En vin som viser hele sit potentiale ved servering til mad. Og den kan bære det meste, lige fra lyst grillet kød til alle afdelinger indenfor fisk og skaldyr. Selv meget krydrede retter kan have glæde af denne bragende gode Chenin Blanc.
5 af 5 stjerner i Vin-Avisen, der skrev: “Free-run Steen. Steen er det sydafrikanske navn for Loire-druen Chenin Blanc, og free-run vil sige, at druerne ikke er pressede. Man har nøjedes med at bruge den most, der af sig selv løber fra druerne. Man har “skummet fløden”, og resultatet er blevet en superlækker hvidvin, blød og harmonisk, med ren frugtsmag og frisk syre. En fornøjelse!”
Joostenberg Wines
Joostenberg Wines drives af brødrene Tyrrel og Philip Myburgh. Ejendommen har været i familiens eje siden 1879, og de to vinpassionerede brødre er begge bosiddende på selve vingården. Der har i mange år været dyrket druer på markerne her, men det er først fra 1999 at tingene har taget fart, og at Joostenberg er blevet kendt udenfor Sydafrikas grænser. Winemaker på Joostenberg er Tyrrel Myburgh. Udover at producere sine egne vine, er han også frontfiguren i MAN Vintner projektet, som han producerer i fælleskab med to venner, der begge har egne vingårde.
Joostenberg ligger i Muldersvlei-området, lige nord for Stellenbosch, og lidt vest for selve Paarl by. Tyrrel producerer vinene med størst mulig hensyntagen til omgivelserne og miljøet, og vinmarkerne dyrkes efter organiske principper. Dette har været tilfældet i en lang årrække, og fra og med årgang 2011, vil ejendommen officielt være certificeret, således at det af etiketterne vil fremgå, at druerne er dyrket organisk. Tyrrel er endvidere af den overbevisning, at hele processen fra drue til færdig vin, skal ske med mindst mulig indgriben i vineriet. Langt de fleste vine gæres således med naturligt gær. I lagringsprocessen anvendes en meget balanceret mængde af helt ny eg, da Tyrrel forsøger at maksimere markernes afsmittende “terroir” i vinene
MAN Chardonnay, 2012 – Coastal Region
En meget forfriskende Chardonnay, der med kun et lille velment aftryk af egefade, ligger til den mineralske side. En meget kompleks og righoldig oplevelse. Aromaerne er mangfoldige; ananas, melon og andre tropiske frugter kommer springende op af glasset sammen med blomster og citrusfrugter.
En meget rund og kun halvfed Chardonnay med en lille olieret tendens, der trækker sig ned over tungen. Smagen er vedholdende og lækker med en god balance mellem fad, syre og sødme. En vin, der kan gå til de fleste retter (naturligvis fisk og skaldyr) men også til mere tunge kødretter.
“BEST BUY”, Wine Enthusiast USA
5 af 5 stjerner i Vin-Avisen, der skrev: “Elegant og udsøgt Chardonnay-hvidvin, der fylder godt i munden med druesmag og diskrete fadtoner”
METHODE CAP CLASSIQUE M.A.N.
“LÅNT” FRA MAN`S HJEMMESIDE
In South Africa, the traditional Champagne method is known as Méthode Cap Classique (MCC). These must spend a minimum of 12 months in bottle on the lees to qualify for this designation.
This is a traditional-method bottle-fermented sparkling wine. The wine is light-yellow, with a green tinge.
A refreshing style with lemon-drop and Granny-Smith apple aromas. Fresh quince and lively lemon zest on the palate. The finish is long with hints of biscotti and cookie dough flavours from the time on lees. The beauty of this wine is its versatility.
From the winemaker:
30% of the wine was matured in oak for 4 months prior to bottling. Secondary fermentation happened in the bottle and the wine matured for a further 13 months on the lees before disgorgement. A small amount of barrel-fermented wine was used to add complexity with dosage. Another 3 months conditioning and settling time was allowed before release.
Pairing:
Perfect as an aperitif or complemented by delicate dishes such as fresh oysters and lobster, although even a tuna steak and pommes frites would pair suitably. Serve chilled at 5°C. Methode Cap Classique Brut NV: “91 points” –Neil Martin, eRobertParker.com. November 2015
Methode Cap Classique Brut NV: “90 points” – Paul Lukacs, WineReviewOnline, USA, July 2014
3 fl. Sirius Bordeaux 90,- | 270,- |
2 fl. Voignier 90,- | 180,- |
2 fl. Peyguerol Rosé 70,- | 140,- |
2 fl. Chenin Blanc Joostenberg 99,- | 198,- |
2 fl. MAN Chardonnay 70,- | 140,- |
1 fl. MAN Methode Cap Clas. 125,- | 125,- |
I alt | 1.053,- |
Rabat: | 190,- |
Du betaler: |
863,- |
Ved køb af Vinkassen no. 92 deltager du i lodtrækningen om 1 stk. GAVEKORT VÆRDI 250 kr.
Det samme gælder naturligvis også ved køb af Vinkassen no. 92 A og Vinkassen no. 92 B – et lod for hver kasse, du køber
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 92 senest 5. febr. – Tl.. +45 21783592; mail:enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres/er klar fra 8. februar.
Opskrifter på spændende franske retter vedlægges.
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen