Vinkassen no. 110 A
Vinkassen no. 110 A
TEMA: Topvine fra Spanien
Kassen indeholder forskellige Crianzavine fra forskellige vindistrikter – hoveddruen på dem alle er Tempranillo! Crianza er et spansk udtryk, der både bruges om lagring af vin og om den yngste officielt anerkendte kategori af fadlagrede vine. Crianzavine må ikke sælges før de er 3 år gamle og har ligget mindst 6 måneder på 225 liters egefade. I Ribera del Duero og Rioja skal vinen have ligget mindst 12 måneder på fad. Foruden Crianza, er der flotte topvine fra Ribero del Duero og Rioja – men prøv selv!
HUSK – denne kasse skal bestilles særskilt
Marquis De Castilla, Crianza, Tinto, DO 2013, Cristo de la Vega, La Mancha. 100 % Tempranillo
Denne vin har ligget 6 måneder på amerikanske egetønder og derefter 12 måneder på flaske før salg. De intense aromaer af røde bær og vanilje springer i næsen. Bær, vanilje og let røg er her forenet i en særdeles skøn smag. Velegnet til rødt kød, tapas og fede og modne oste.
Vegazar Crianza, DDO, 2015, San Andres, Ribera del Duoro
En typisk vin fra Ribera del Duero, med en fantastisk, frugtagtig og silkeagtig smag. Vinen er fadlagret i 12 måneder. Der er noter og smag af røde og sorte frugter og ristet krydderi i den lange vedvarende smag.
Vegazar Crianza er en ideel ledsager til saftigt rødt kød, til retter med krydderier og kraftfulde saucer, sydlandske gryderetter, iberiske pølser og fyldige og fede oste.
Rolland/Galarreta, DO 2016, Ribero del Duero
To kulturer og to forskellige vinfremstillingsstile, men et fælles mål, har sammenbragt den franske vinproducent og konsulent Michel Rolland, og den spanske vinvisionær Javier Galarreta. De tror begge på, at Spanien har et fremragende terroir, og de har det know-how der skal til for at lave gode kvalitetsvine.
Vinmarkerne ligger i 915 meters højde og har vinstokke med en gennemsnitsalder på 35 år. Denne vin består af 85% Tempranillo og 15% Merlot.
Udvælgelsen af druerne sker på vingården og senere ved udvælgelsesbordet. Stilkene fjernes derefter fra druerne uden at mose dem. Druerne holdes under kontrollerede forhold, med lang maceration ved lave temperaturer. Denne vin er blevet aftappet uden filtrering.
Vinen er efterfølgende lagret i 10 måneder i franske egetræsfade. Farve: Intens, mørk rubinfarve. Næse: Lokkende aromaer af kanel, krydderier, lavendel og sorte kirsebær. Smag: Den er rig, koncentreret og viser elegance og kompleksitet. Smagen viser bløde tanniner, med en saftig struktur og fremragende dybde. Til mad: Rødt kød.
Montecastro DO 2014, Ribero del Duero
Spansk verdensklasse vin fra ”kult-winemaker” Carlos de la Fuente, der i mange år har været Peter Sissecks højre hånd bl.a. på Hacienda Monasterio. 2014 er den 3. årgang med Carlos ved roret.
Det er en yderst spændende, elegante og meget charmerende Ribera del Duero, som oser af klasse. Absolut en vin med en selvsikker udstråling. Der er masser af aromaer af kirsebær, lakrids og blomster samt friske mineralske undertoner, der balancerer den imponerende fylde og det høje alkoholindhold på smukkeste vis.
Når Tempranillo (Tinto Fino) virkelig tøjles kan det blive mesterligt. Med 2014-årgangen overgår Carlos sig selv og lægger sig med denne pragtvin lige i slipstrømmen af de allerbedste vine fra Ribera del Duero.
Vinen produceres i alt overvejende grad af Tempranillo (lokalt kaldet Tinto Fin) og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot, der høstes fra vinstokke, der er plantet i 2002 på 5 forskellige små højt beliggende parceller. Vinstokkene kultiveres efter økologiske principper og uden kunstvanding. Druerne plukkes ved håndkraft i de tidlige morgentimer med en sortering allerede i vinmarken.
Vinen lagres i hele 17 måneder på overvejende franske fade. Dog anvendes også 10% amerikanske egefade. 40% af fadene er helt nye fade. Undervejs i lagringsprocessen omstilles vinen adskillige gange således at vinen kan tappes på flaske uden klaring og med en kun ganske let filtrering.
Serveringtemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter eksempelvis velkrydret, mørt og saftigt kød. Prøv den til braiseret lammebov med løg, chorizo, oliven og stegte artiskokker.
Rolland/Galarreta “Esencia” DOC 2012, Rioja.
”Esencia” er spansk og betyder “Of The Essence”. Denne vin er essensen af den udvalgte frugt, hvorefter den bedste og mest forsigtige vinfremstilling anvendes til at lave dette unikum. To kulturer og to forskellige vinfremstillingsmetoder, beviser i denne vin Spaniens fremragende terroir. Vinen består af 100% Tempranillo.
Udvælgelsen af druerne udføres ved hjælp af Vistalys, en optisk udvælgelsesform fra Bucher Vaslin, som udfører en streng kontrol, så kun perfekte druer går igennem. Stilkene fjernes fra druerne uden at mose dem. Herefter har vinen fået en kold-maceration over fire dage efterfulgt af en kontrolleret alkoholisk gæring ved 28ºC. Vinen er i alt modnet i 18 måneder i nye amerikanske egetræstønder.
Farve: Stærkt koncentreret og mørk kirsebærrød vin. Næse: En livlig, delikat næse med lakrids og læderaromaer med hints af sort peber. Smag: Elegance, kompleksitet og energi. På ganen viser den bløde tanniner og lakrids, en fløjlsagtig struktur og en lang, lækker og vedholdende finish. Velegnet til rødt kød og kraftige retter.
2 fl. Marques de Castilla La Mancha | 198,- |
1 fl. Vegazar Crianza Ribero del Duero | 139,- |
1 fl. Rolland/Gallereta Ribero del Duero | 199,- |
1 fl. Montecastro Ribere del Duero | 199,- |
1 fl. Esencia Rioja | 558,- |
Kassens samlede værdi | 1.293,- |
Rabat: | 294,- |
Du betaler | 999,- |
Ved køb af Vinkassen no. 110 A får du ét lod
Ved køb af vinkassen no. 110 + 110 A + 110 B får du
tre lodder i månedens lodtrækning om:
1 Gavekort. Værdi 250,-
Vinkasserne er klar til afhentning – eller leveres i uge 6
Tlf. 21783592 E mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.