Vinkassen no. 126
Vinkassen no. 126
Her er gode vine fra Italien, Spanien og Sydafrika – alle til fornuftige priser og god kvalitet.
Husk – vinene kan genbestilles med 20 % rabat så længe lager haves – eller næste Vinkassen er på banen.

De 13 flasker i denne måned er fordelt på:
Primo Rosso, 2020, Fantini Vini, Abruzzo, Italien.
En let, lækker og velproduceret rødvin med en rubinrød farve. Aromaen er intens og vedholdende med kirsebær, svesker og vanilje. Farnese Primo Rosso er produceret på druerne Sangiovese (70%) og Merlot (30%), der er dyrket i Canosa di Puglia.
Vinen viser virkelig de specielle karakteristika fra Puglia, takket være meget sol og de høje temperaturer i druernes modningsfase. Vinproduktionen foregår ved en nænsom afstilkning og blød presning. Gæringen foregår ved 26-28° for at opnå en god ekstraktion af aromastoffer fra druernes skind.
En dejlig middelfyldt vin, velafbalanceret, blød og klar til at drikke, selv når den er helt ung. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til pastaretter, salater, lette kødretter – gerne med lyst kød – samt til oste- og tapasanretninger
Fantini, IGT, 2020/21, Farnese, Abruzzo, Italien
En virkelig flot granatrød Sangiovese med en intens og vedhængende smag. Vinen er frugtagtig med en lille fadnote. En fyldig vin med gode og bløde tanniner – afbalanceret og klar til at drikke. Sangiovese er efterhånden en sjældenhed i Abruzzo, men Farnese har i mange år haft en forkærlighed for netop Sangiovese. Vingårdens marker er beliggende i kommunerne Ortona og San Salvo ved Adriaterhavskysten.
Vinifikationen foregår via en nænsom afstilkning og presning, hvorefter der foretages en koldgæring i to dage efterfulgt af ”maceration” og alkoholisk gæring ved 20-22 grader i 9-11 dage. Herefter lagres vinen, og ca. 20% af vinen lagres på egefade.Resultatet er en indsmigrende Sangiovese med bløde tanniner og en god balance mellem frugtsødme og en behagelig syre. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader.
Vinen er velegnet til alle traditionelle og klassiske italienske madretter med kød eller fisk: GULDMEDALJE: ”Mondiales des Vins”, GREAT VALUE: ”Ultimate Wine Challenge”, 2018
MAN Family Wines, Syrah, 2019, Sydafrika.
Med en indbydende bouquet af mørke skovbær, blommer og søde orientalske krydderier fremstår denne sydafrikanske Syrah som en kombination af europæisk finesse og Den Nye Verdens lette sødme. En meget lækker vinoplevelse med bløde tanniner og en skøn vedholdende eftersmag.
Efter en traditionel vinfremstilling lagres 20% af vinen på helt nye 300 liter fade, fremstillet af amerikansk eg. Det bidrager bl.a. til en meget lækker duft og smag af frisk vanilje. MAN Syrah er en flot repræsentant for sydafrikansk Syrah.
Flot anmeldelse af Robert Parker – 90 points. ”Imponerende pris
La Marquesa, DOC 2018, Rioja.
Som et resultat af det kraftige regnfald i Rioja i både vinter og forår, var 2018 et af de mest udbytterige høstår i nyere tid. Strålende vejr i efteråret gjorde det muligt at høste så sent som mellem den 1. og 20. oktober. De blå druer gav vin med en strålende, livlig farve, god syre og masser af frugtighed.
Vinedos y Bodegas de la Marquesa, der står bag de populære Valserrano-vine, har valgt at drage fordel af den flotte høst, og har derfor lanceret vinen ”LA MARQUESA”, med en mere ungdommelig profil end husets klassiske vine. Vinen er produceret 100% på Tempranillo, der er dyrket på familiens vinmarker i Rioja Alavesa.
Vinen lagres 12 måneder på tidligere anvendte egetræsfade for at bevare de frugtige aromaer i vinen. La Marquesa har en klar kirsebærrød farve med noter af friske ribs og blåbær i vinens bouquet. Når vinen svinges i glasset, mødes man af aromaer af krydderier og pibetobak. Smagen er lang og vedholdende, med bløde tanniner og noter af friske bær, urter og en let fedme.
Et virkeligt godt glas ungdommelig Rioja.
Henry Fessy´s Beaujolais-Villages, 2020, Frankrig.
Denne vin produceres på druer høstet fra marker i flere landsbyer, der er beliggende i den nordlige del af regionen. Vinstokkene på disse marker er i gennemsnit mere end 50 år gamle og lavtydende. En større andel kommer fra Fessy´s gamle fantastiske parcel, der er plantet på en 45° stejl bjergskråning.
Vinen har en flot finesse og en lækker frugtrig aroma. Vinen er rund og blød med næsten ingen tanniner og er perfekt til øjeblikkelig nydelse.
Vinifikationen er traditionel for Beaujolais med “macération-carbonique”, hvor hele druer gærer under tryk ved en kontrolleret temperatur. Efterfølgende lagres vinen på ståltanke, inden aftapningen på flaske. Helt klassisk og traditionelt for Beaujolais.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 13 grader. Vinen er meget velegnet til vildtretter, charcuteri og et godt veldækket ostebord. I sommermånederne kan vinen serveres direkte fra køleskabet til gode og krydrede grillretter.
Udmærkelser: 90/100 Best Buy – Wine Enthusiast. USA – oktober 2014 .
Bonusflasken:
Pinotage, Bushvine, 2017, Lievland, Paarl, Sydafrika.
Sydafrikas signaturdrue. En ny sort, der blev frembragt ved universitetet i Stellenbosch i 1925, hvor professor Perold krydsede Pinot Noir med Cinsault, der på det tidspunkt var kendt under navnet Hermitage. De første større beplantninger kom i 1943, og i 1961 markedsførtes den første vin under navnet Pinotage. Pinotage sætter knop relativt tidligt og modner ligeså. Den sætter små druer med tykke skaller og yder rimeligt. God kvalitet kommer fra ældre stokke og kræver reduktion af udbyttet. Disse besværlige træk til trods spreder Pinotage sig fra Sydafrika: I dag findes den også i mindre mængder i Australien, Brasilien, Californien og på New Zealand. Flot og elegant Pinotage fra Lievland Estate.
WineEnthisiast kårede denne vin som redaktionens favorit og skrev: “This is ripe and fruit-forward upfront, with abundant aromas of brambly berry and cherry that are partnered with delicate scents of violet and baking spice. The texture is smooth as silk, with medium acidity and fine tannins that are soft yet lend ample structure to the palate. It’s pristine and laser focused, with great purity and a fresh red-berry flavor that endures on the finish.” Hoveddelen af vinen består af Pinotage, men for at give vinen mere fylde og karakter, har man blendet 9% Cinsault, 3% Syrah og 3 Procent Touriga National ind i vinen.
Pinotagedruerne kommer fra gamle vinstokke, der blev plantet i 1995. Disse stokke giver et lavt udbytte, men druerne har en flot koncentration i smagen. For at bevare syre og friskhed i druerne, har man høstet tidligt om morgenen i februar, inden solen står højt på himlen og brænder syren i de plukkede druer af. Koldgæring. Lagres 13 måneder på egetræsfade. Resultatet er en gennemført fantastisk vin, med et væld af smagsnuancer. Duften kommer flot og tydeligt op af glasset, med tydelige noter af hindbær og mørke kirsebær. Smagen er fyldig og behagelig, med masser af bær (kirsebær, hindbær og lidt solbær), sammen med lette noter af vanilje og tobak. En fantastisk flot Pinotage, der bør nydes til kraftige kødretter
3 fl. Fantini | 79,00 | 237,00 |
3 fl. Primo | 65,00 | 195,00 |
3 fl. MAN Syrah | 79,00 | 237,00 |
2 fl. La Marquesa | 115,00 | 230,00 |
1 fl. Beaujolais- Villages | 112,00 | 112,00 |
I alt | 1.011,00 | |
Bonusflaske: 1 fl. Pinotage | 110,00 | |
Kassens samlede værdi | 1.121,00 | |
Rabat: | 271,00 | |
Du betaler kun: | 850,00 |
Vinkasserne er klar til afhentning eller levering i uge 40.
Afbestilling af Vinkassen no. 126 senest d. 02.10.2022.
Tlf.: 21783592. E-mail: enr-vin@post.tele.dk
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen.
Ved køb at mere end en Vinkassen (frit valg mellem alle kasser 126,26og 126B) er der en ekstra Bonusflaske.