Vinkassen no. 97
“VINKASSEN” no. 97
Julevine
MÅNEDENS LODTRÆKNING: Blandt alle, der køber vinkasse no. 97, 97 A og/eller 97 B trækkes der lod om et gavekort
Værdi 250 kr.
Vinkassen denne gang består af vine (naturligvis nye årgange), som smagepanelet tidligere år har valgt – plus selvfølgelig dette års Julevine og andre vine – udvalgt til den forestående højtid. Traditionen tro var mange mødt op for at medvirke til kåringen af Årets Julevine. Som sædvanlig havde vi en hyggelig aften – i år med smagning af 9 forskellige vine. Resultatet fremgår af vinlisten.
Kort fortalt om Julevinkassen
Årets Julevin 2017: ” Salana”, Cannonau di Sardegna, 2015, DOC, Vigneti Zanatta, Sardinien.
Cannonaudruen har specialiseret sig i at overleve i det barske, varme og tørre klima og trives godt i den stenede jord.
Vinens farve er som en mørk granat, smagen er intens, fyldig og vedvarende. Cannonau tåler lang tids lagring. Den skal opbevares på et køligt sted ved en konstant temperatur. Ideel til kraftigt smagende retter som rødt kød, fuglevildt og vildt, fremragende til tørre oste. Serveres ved ca. 18-20 ° C.”
Årets Julevin 2015: Primitivo Salento ”La Voliera”, IGP, 2015, Girolamo, Apulien.
Flot vin 5 stjerner i Vinavisen.
Masser af mørke bær i duft og smag. Let sødme og et strejf af friske rosiner. Kan med fordel iltes i god tid før servering. Velegnet til alle gode juleretter.
Årets julevin 2014. Aglianico, IGT, 2015, Girolamo, Apulien
Fremragende blå druesort, der er den mest udbredte på det syditalienske fastland. De senere år har flere producenter fremstillet topvine på druen. Vine så gode, at druen kan sidestilles med Nebbiolo og Sangiovese. Denne vin er blød, duftende, velsmagende og kan bruges til næsten alle kødretter og oste.
Miopasso, IGP, 2016, TWP, Sicilien. 5 stjerner i ”Vinavisen”
Denne Nero d´Avola er virkelig en bemærkelsesværdig vin, hvor brugen af “Ripasso” teknikken – hvor en lille procentdel af vinen fremstilles af soltørrede druer – yderligere styrker de traditionelle karakteristika af denne komplekse og charmerende druesort.
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Nero D´Avola vil være velegnet til medium kraftige kødretter, gerne med masser af krydderier. Også til asiatiske retter vil den være et hit, ligeså til stærke modne oste.
Capriccio, Riesling Italico DOP, 2015, Garda Classico, Bottarelli
Fremstillet af 100 % Riesling Italico. Denne vin er fyldig, velduftende, halvtør. Er særdeles velegnet til lidt fede fisk, men akkompagnerer også gerne lyst kød. Serveringstemp. 10 gr.
Bonusflasken
Årets Julevin 2017. ”Vigna La Quercia”, 2013, DOCG Riserva, Castelvecchio, Toscana
Fremstillet på 90 % Sangiovese og 10 % Cabernet Sauvignon. I modsætning til ”den gamle” Riserva 2001 har denne vin kun været 12 mdr. på barriques. Det giver vinen et mere moderne præg, hvor man tilstræber, at egefadene får mindre dominans, hvorved druernes friskhed og frugt fremhæves. 92 point i WineSpectator.
3 fl. “Salana” Cannonau 89,- | 267,- |
3 fl. Primitivo Salento 89,- | 267,- |
3 fl. Aglianico 89,- | 267,- |
1 fl. Miopasso Nero dÀvola 85,- | 85,- |
2 fl. Capriccio 89,- | 178,- |
I alt | 886,- |
Bonusflaske 1 fl La Quercia 155,- | 155,- |
Kassens værdi | 1.041,- |
Rabat: | 210,- |
Du betaler: |
831,- |
Afbestilling af ”Vinkassen” no. 97 senest 3.12. – Tlf. 98981635; mail:enr-vin@post.tele.dk
Kassen leveres i uge 49 – eller kom forbi, den står klar nu
Opskrifter på italienske retter vedlægges.
Julen nærmer sig
skal der være vingaver til vennerne – kollegerne – ansatte – så er det tid at bestille!
Julemarked i Uhrenholdts Gård. 2. dec. Kl. 13 – 17
Fest – bestil rigeligt – ubeskadigede flasker tages retur.
Vi hjælper gerne med vinforslag til menuen